SÖKA MED EMOJIS? NU ÄR DET MÖJLIGT PÅ ENIRO

Från stenålderns grottmålningar till mamma och pappas överanvändning av smileys i sms. Människor har genom årtusendena använt sig av bilder och tecken för att visa på känslor, behov och drömmar. Nu är cirkeln sluten när Eniro öppnar upp för möjligheten att söka med hjälp av emojis.

Av de flera hundra emojis som finns att tillgå i iOS och Android har Eniro hittills gjort cirka 250 sökbara, och fler kommer att släppas under året. Så nästa gång du är sugen på en Vesuvio så räcker det med att "skriva" pizza-emojin i sökfältet för att hitta till närmaste italienska pannkaka. Och saknar man någon sökbar emoji, så kan man skriv in sitt önskemål i någon av Eniros sociala kanaler, så kanske den dyker upp i nästa uppdatering.

     
Hamburgare i Malmö Gym i Göteborg Barer på Södermalm/Sthlm

- Emojis har definitivt tagit plats som en naturlig del av vårt sätt att uttrycka oss. Det tänkte vi skulle vara kul att leka lite med på Eniro. Och vem vet, kanske blir det så här vi söker framöver. Med tanke på alla möjliga och omöjliga formuleringar vi kreerar då vi söker med bokstäver, kanske detta kan bli en succé. Hur som helst ger sökbara emojis våra användare nya möjligheter att på ett kul och kreativt sätt upptäcka sina lokala kvarter, säger Mattias Wedar, chef User & Customer Experience på Eniro.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Wedar, User & Customer Experience, 070-555 22 16, [email protected]
Bernd Schmitz, Interim kommunikationschef, 070-931 40 50, [email protected]

Eniro är ett sökföretag som aggregerar, filtrerar och organiserar lokal information. Vår tillväxt drivs av användarnas ökade mobilitet och multiscreenbeteende, där vi ligger i framkant med moderna tekniska lösningar. I över hundra år har Eniro hjälpt människor hitta lokal information och företag att hitta kunder. Idag är det en multiscreenlösning - våra användare söker information i sin mobil, surfplatta och dator. Mobilannonsering är idag den snabbast växande delen av Eniros affär. Eniro är den lokala sökmotorn. En smart genväg till det du behöver, oavsett var du är eller vart du ska.

Eniro är ett av de största lokala sökföretagen i Norden och Polen. Bolaget har cirka 2 000 anställda och är noterat på Nasdaq Stockholm sedan år 2000. Under 2014 uppgick intäkterna till 3 002 MSEK, med ett resultat före avskrivningar (EBITDA) på 631 MSEK. Mer än 88 procent av Eniros annonsintäkter kommer från multiscreenkanaler. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Mer om Eniro på www.enirogroup.com.

Eniro - Upptäck närheten. Sök Lokalt.

Bifogade filer

Eniro_Pressmeddelande.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]