Nu startar jakten på "Sveriges bästa firmanamn"

Varje år växer det fram nya företag, många av dem konkurrenter till varandra, och kampen om kundernas gunst hårdnar. Ett bra firmanamn kan verkligen göra underverk när resurserna är begränsade. För att uppmärksamma småföretagare i Sverige har Eniro startat tävlingen "Sveriges bästa firmanamn". 

Under två månader i höst kommer Eniro att dammsuga företagssverige på bra firmanamn. Med hjälp av tips och engagemang från allmänheten kommer en utnämnd jury i mitten av november kora vilket företag som har "Sveriges bästa firmanamn". I juryn sitter bland annat Joakim Antelius, VD Patchwork Sweden, som har varit verksam i kommunikationsbranschen i över 20 år.

- 99% av Sveriges företag har 50 eller färre anställda och företagen saknar oftast resurserna som behövs för att öka sin synlighet. Med ett bra firmanamn kan man komma en bit på vägen eftersom namnet är en bra marknadsföring i sig själv. Här är det avgörande att företaget har ett namn som du kommer ihåg och som i ett eller två ord beskriver essensen av verksamheten, produkten eller tjänsten, säger Joakim Antelius, VD Patchwork Sweden

Eniro, som står bakom initiativet till att hitta Sveriges bästa firmanamn, vill uppmärksamma framför allt mindre företag och synliggöra dem för hela det svenska folket. De mindre aktörerna spelar en viktig roll i svenskt näringsliv, något Eniro vill uppmärksamma och belöna.

- Med den här tävlingen firar vi små till mellanstora företag i hela landet. Många har en lokal förankring och finns bara på en ort. I vår analys framgår det att 82 procent av svenskarna föredrar att handla i sitt närområde, och anledningen till det är framför allt för att stötta det lokala näringslivet. Vi hoppas att så många som möjligt från allmänheten vill engagera sig i tävlingen och nominera en lokal aktör till Sveriges bästa firmanamn, säger Donny Arnstad från Eniro

Så går tävlingen till

  • Tävlingen pågår fram till mitten av november och i nomineringsfasen kan alla gå in på http://www.bastafirmanamn.se/ och nominera det företag som de vill ska vinna.
  • Till semifinalen kommer juryn att välja ut 20 företag ur nomineringspoolen som allmänheten sedan kan lägga sin röst på.
  • Tio företag tar sig till final och i vecka 46 kommer juryn att presentera vilket företag som vinner "Sveriges bästa firmanamn".

För mer information, vänligen kontakta:
Donny Arnstad, Marketing Manager på Eniro Sverige,
Tel: +4670 488 64 10, Mail: [email protected]

Eniro är den lokala guiden och den självklara digitala marknadsföringspartnern för företag i Norden. Med den bästa lokala kunskapen och en engagerande digital produktportfölj inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- mobil-, nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Eniro Group har omkring 1 500 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.com.


Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]