KAJ LINDHOLM NY CHEF FÖR AFFÄRSOMRÅDET ENIRO VOICE

Kaj Lindhom, nuvarande vd för Eniro Finland, tar från och med den 1 september över rollen som chef för affärsområdet Eniro Voice i Sverige, Finland och Norge. Affärsområdet Voice innefattar sökhjälp via telefon och callcenter-verksamhet och utgör cirka 18 procent av Eniro Groups intäktsbas. Kaj Lindholm kvarstår även som operativ vd för Oy Eniro Finland AB.

Kaj Lindholm får från den 1 september 2016 en bred roll inom Eniros affärsområde Voice. Kaj kommer att tjänstgöra som chef för affärsområdet Eniro Voice i Sverige, Finland och Norge, operativ vd för Oy Eniro Finland AB, vd för Eniro 118 118 AB i Sverige och styrelseordförande för 1880 Nummeropplysningen AS i Norge. Tidigare chefen för Eniro Voice i Sverige och Finland samt vd för 118 118 Sverige, Ylva Ekborn, går vidare till en tjänst som vd för PostNord Strålfors Sverige.

- Jag blev positivt överraskad och stolt när jag fick frågan att ta över efter Ylva Ekborn. Det är en breddning av den roll jag redan har och jag ser fram emot att ta ett samlat grepp kring Eniros verksamheter inom affärsområdet Voice med några av Nordens starkaste och mest välkända varumärken inom lokalt sök i portföljen, säger Kaj Lindholm.

- Kaj har varit en stark tillgång för Eniro under många år och jag är mycket nöjd att han har accepterat denna betydande roll inom Enirokoncernen. Kaj har i sitt arbete alltid gjort stor skillnad och han har rätt mindset på en utmanande marknad. Kaj är definitivt rätt efterträdare till Ylva som har gjort ett extraordinärt arbete. Ylvas engagemang i Voice har haft en stor påverkan på affärsområdet och hon kommer att bli saknad, men samtidigt är det fantastiskt roligt att kostatera att Eniros anställda är attraktiva på arbetsmarknaden och att en karriär på Eniro är en språngbräda vidare ut i toppen av näringslivet, säger Stefan Kercza.

För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Kercza, vd och koncernchef, 08-553 310 00, [email protected] 

Kaj Lindholm, chef Eniro Voice, +358 50 552 0740, [email protected] 

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetsäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje månad har Eniro Sveriges digitala tjänster i genomsnitt 7,5 miljoner unika besökare som gör 26 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 1 900 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.comtwitter.com/enirotwitter.com/eniropressfacebook.com/eniro.

Bifogade filer

Eniro_Pressmeddelande.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]