HITTA RÄTT MED ENIROS NYA NAVIGATIONSAPP

Inför påskledigheten lanserar Eniro en gratis navigationsapp för både iOS och Android. När appen väl är nedladdad fungerar den lika bra utan internetuppkoppling, vilket innebär att resenären kan följa färdvägen utan att behöva slösa på mobilens surfvolym. Sverigekartan är kostnadsfri och via appen går det att enkelt köpa till kartor för andra länder. Lanseringen är ett led i en satsning på att stärka Eniros position inom lokalt sök.

 

Enbart i Sverige har Eniro 2,9 miljoner unika besökare varje vecka. Allt fler söker information via mobilen och bland de yngre målgrupperna är intresset stort. 8 av 10 personer använder mobiltelefonen för olika söktjänster. Många användare vill ha hjälp med att hitta rätt när de söker på eniro.se. Fördelen med appen är att den är integrerad med Eniros vanliga söktjänster, vilket gör det enkelt att söka efter information om till exempel ett resmål, restaurang eller en butik. Om du till exempel söker på person, företag eller ort får du direkt upp möjligheten att starta navigeringen.

- Du vill kanske besöka en restaurang på en viss ort. Du börjar då med att göra ett lokalt sök och får upp en kartposition. Sedan startar du navigationen och får en enkel guidning ända fram till dörren, säger Magdalena Bonde, vd Eniro Sverige.

Den valda färdvägen presenteras kontinuerligt för användaren med hjälp av vägbeskrivning och/eller en elektronisk röst. Förutom svenska går det att välja ytterligare tretton språk.

Förutom Sverige lanseras Eniros navigationsapp även i Danmark, Norge och Polen. Lanseringen är ett led i en satsning på att stärka Eniros position inom lokalt sök. Tidigare i år har Eniro introducerat snabbare kartsök, nya gatuvyer samt bättre produktsök för användare. Dessutom har företag fått helt nya möjligheter till mobil marknadsföring.   

Apparna kan laddas ned på följande sätt:

(iOS) https://itunes.apple.com/se/app/eniro-navigation/id838099218?ls=1&mt=8

(Android) https://play.google.com/store/apps/details?id=se.enironav.android

För mer information, vänligen kontakta: 

Magdalena Bonde, vd Eniro Sverige Tel: 070 271 78 40, 

Christer Lundin, tf Kommunikationschef Eniro Sverige, Tel: 072 888 18 16

Eniro är ett sökföretag som aggregerar, filtrerar och organiserar lokal information. Vår tillväxt drivs av användarnas ökade mobilitet och multiscreenbeteende, där vi ligger i framkant med moderna tekniska lösningar. I över hundra år har Eniro hjälpt människor hitta lokal information och företag att hitta kunder. Idag är det en multiscreenlösning - våra användare söker information i sin mobil, surfplatta och dator. Mobilannonsering är idag den snabbast växande delen av Eniros affär. Eniro är den lokala sökmotorn. En smart genväg till det du behöver, oavsett var du är eller vart du ska.

Eniro är ett av de största lokala sökföretagen i Norden. Bolaget har cirka 2 800 anställda och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan år 2000. Under 2013 uppgick intäkterna till 3 660 MSEK, med ett resultat före avskrivningar (EBITDA) på 849 MSEK. Mer än 80 procent av Eniros annonsintäkter kommer från multiscreenkanaler. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Mer om Eniro påwww.enirogroup.com

Bifogade filer

201404071333-1.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Simone Fuchs Head of Legal & Sustainability [email protected]