Erfaren förändringsledare stärker Eniro i transformationen mot ett fullfjädrat SaaS-bolag

Eniro har rekryterat Per Schelin till ny chef för affärsområdet Marketing Partner, som står för cirka 70 procent av koncernens omsättning. Per Schelin kommer närmast från coworking-bolaget The Park där han varit såväl VD som Growth Manager. Dessförinnan har han haft en rad olika roller på mobiloperatören 3, bland annat Chief Strategy & Transformation Officer, men även på Tele2 där han jobbade som Project Manager Market Communications. I hans gedigna cv finns också en kandidatexamen i kommunikation från Lake Forest College, Illinois, USA, och en kurs för företagsledare på det amerikanska framtidsuniversitetet Singularity.

"Rekryteringen av Per Schelin är ett viktigt steg i vår transformation mot ett fullfjädrat SaaS-bolag", säger Eniros vd Magdalena Bonde.

"Han har en mycket relevant bakgrund med erfarenhet från såväl produktutveckling till att prissätta och paketera prenumerationserbjudanden, men också från strategier för omnikanaler, digitalisering, automatisering och transformation av såväl produkter som kundresor från sitt arbete på mobiloperatörerna 3 och Tele2."

Per Schelin tillträder sin tjänst den 15 februari och efterträder då Jakob Söderbaum som varit interimschef för Marketing Partner.

"Jag vill tacka Jakob Söderbaum för det mycket hårda och viktiga arbete han utfört under sina 8 månader på Eniro", säger Magdalena Bonde.

För mer information, vänligen kontakta:

Magdalena Bonde, Verkställande direktör och koncernchef, tel 08-553 310 00, [email protected]
Lars Kevsjö, CFO, tel 08-553 310 00, mobil 072-578 06 30, [email protected]

Eniro AB är ett svenskt börsnoterat (Nasdaq Stockholm, ENRO) MarTech bolag med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Eniro koncernen har en årlig omsättning på cirka 900 msek och cirka 600 anställda med huvudkontor i Stockholm. Koncernens verksamhet bedrivs inom tre affärsområden. Affärsområdet Marketing Partner, som står för 70 procent av omsättningen, erbjuder lokala små och medelstora företag ett helhetserbjudande av digitala marknadsföringstjänster. Affärsområdet Voice erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i norden samt nummerupplysningstjänster. Affärsområdet Venture består av Eniro På Sjön och andra tillväxtinitiativ inom koncernen.

Bifogade filer

Eniro_Pressrelease.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]