ENIROS TRAFIK ÖKADE UNDER FÖRSTA KVARTALET - NY UTVECKLINGSSTRATEGI OCH MARKNADSFÖRING ÖKADE TRAFIKEN

- Det här visar att de investeringar vi har gjort i design, nya funktioner för användarna och en ny marknadskampanj har gett resultat, säger Mattias Wedar, chef för produktutveckling och marknadsföring. Vi kan också se att den mobila trafiken har ökat kraftigt.

 

Totalt sett har Eniro haft över 8 miljoner unika besökare per vecka i Danmark, Norge, Polen och Sverige under det första kvartalet. Det är en ökning med fem procent jämfört med samma period föregående år. Den mobila trafiken ökade med 39 procent motsvarande period.

 

Eniro har under det senaste året sjösatt en ny utvecklingsstrategi. I stället för att genomföra få stora utvecklingsprojekt satsar företaget nu på många löpande uppdateringar av olika sökfunktioner. Det innebär att Eniro kan reagera snabbare på användarnas och kundernas behov.

 

Hittills under 2015 har Eniro lanserat följande

 

  • Ny förslagsfunktion vid sökning
  • Lättare att uppdatera person- och företagsfakta
  • Bokningsfunktion finns nu I alla sökkanaler
  • Nytt innehåll, t ex information om skidorter
  • Tydligare visning av sökresultat för att öka trafiken till kunder

 

- Vi har redan fått ett positivt gensvar på dessa förbättringar, säger Mattias Wedar. Antal klick från sökningarna till annonsörerna har ökat på alla marknader under första kvartalet. Nästan var annan sökning på produkt eller företag leder till att användare besöker kundernas sajter.

 

Den senaste marknadskampanjen har också fått stort genomslag i sociala medier med filmer som fått över 800 000 visningar i Sverige, Norge och Danmark.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Wedar, User & Customer Experience, 070-555 22 16, [email protected]

Eniro är ett sökföretag som aggregerar, filtrerar och organiserar lokal information. Vår tillväxt drivs av användarnas ökade mobilitet och multiscreenbeteende, där vi ligger i framkant med moderna tekniska lösningar. I över hundra år har Eniro hjälpt människor hitta lokal information och företag att hitta kunder. Idag är det en multiscreenlösning - våra användare söker information i sin mobil, surfplatta och dator. Mobilannonsering är idag den snabbast växande delen av Eniros affär. Eniro är den lokala sökmotorn. En smart genväg till det du behöver, oavsett var du är eller vart du ska.

Eniro är ett av de största lokala sökföretagen i Norden och Polen. Bolaget har cirka 2 000 anställda och är noterat på Nasdaq Stockholm sedan år 2000. Under 2014 uppgick intäkterna till 3 002 MSEK, med ett resultat före avskrivningar (EBITDA) på 631 MSEK. Mer än 88 procent av Eniros annonsintäkter kommer från multiscreenkanaler. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Mer om Eniro på www.enirogroup.com.

Bifogade filer

201601146171-1.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]