ENIRO UTNÄMNER NY CFO

Fredrik Sandelin blir ny Group CFO i Eniro AB. Han tillträder den 1 november och blir medlem av Eniros koncernledning. Fredrik efterträder Maria Åkrans som sedan maj 2015 fungerat som tillförordnad CFO.

 

 

Fredrik Sandelin kommer närmast från en befattning som CFO i Caperio och har mer än 25 års erfarenhet av ledande befattningar, bland annat som Finansdirektör på Ratos, CFO i Scandic Hotels och IBS samt som VD i A-Com. Fredrik är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och är sedan 1995 medlem av World Economic Forums "Global Leaders of Tomorrow".

 

"Jag är glad över att kunna hälsa Fredrik välkommen ombord som CFO i Eniro", säger Stefan Kercza VD och koncernchef i Eniro. "Fredrik har betydande erfarenhet från ledande befattningar och har stor insikt i strategiarbete och affärsutveckling. Jag ser fram emot att tillsammans med honom och den övriga företagsledningen förverkliga vår strategi Eniro Going Forward och därmed positionera Eniro ännu starkare på marknaderna för lokalt sök och digitala marknadsföringslösningar".

 

Maria Åkrans uppdrag löper ut vid årsskiftet och hon kommer fram till dess att jobba med överlämning av arbetsuppgifterna till Fredrik Sandelin.

 

"Jag vill gärna tacka Maria Åkrans för att hon trots andra planer tog sig an uppgiften som tf CFO. Med kompetens och stort engagemang har hon fortsatt att utveckla vår ekonomi- och finansfunktion och kan på bästa sätt lämna över stafettpinnen till Fredrik Sandelin. Jag önskar Maria all lycka när hon nu går vidare."

För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Kercza, VD och koncernchef, tel: +46 8 553 310 00

Informationen är sådan som Eniro AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om handel med finansiella instrument och/eller lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnas för offentliggörande klockan 16:00 den 28 september 2015.

Eniro är ett sökföretag som aggregerar, filtrerar och organiserar lokal information. Vår tillväxt drivs av användarnas ökade mobilitet och multiscreenbeteende,  där vi ligger i framkant med moderna tekniska lösningar. I över hundra år har Eniro hjälpt människor hitta lokal information och företag att hitta kunder. Idag är det en multiscreenlösning - våra användare söker information i sin mobil, surfplatta och dator. Mobilannonsering är idag den snabbast växande delen av Eniros affär. Eniro är den lokala sökmotorn. En smart genväg till det du behöver, oavsett var du är eller vart du ska.

Eniro är ett av de största lokala sökföretagen i Norden. Bolaget har cirka 2 000 anställda och är noterat på Nasdaq Stockholm sedan år 2000. Under 2014 uppgick intäkterna till 3 002 MSEK, med ett resultat före avskrivningar (EBITDA) på 631 MSEK. Mer än 88 procent av Eniros annonsintäkter kommer från multiscreenkanaler. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Mer om Eniro på www.enirogroup.com

Bifogade filer

201509287068-1.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]