ENIRO SÖKTRENDINDEX MARS 2016: BILTVÄTT OCH DÄCKBYTE HETT I SVERIGE I MARS

Mars i Sverige. Då dyker "biltvätt" upp som ny sökkategori i topp. Bland de sökord som trendar för månaden är "däckbyte" och "däckförvaring" i topp, men om vårens ankomst skvallrar även sökorden "matjord", "marksten" och "utemöbler". Det visar Eniros söktrendindex för mars 2016.

Enligt SMHI hade våren i slutet av mars nått så långt upp som en bit norr om Umeå. Det avspeglas tydligt i de sökningar som svenska folket gjorde på eniro.se. Ett relativt ombytligt väder under månaden skapade upprepade behov av att tvaga bilen och det lagstadgade kravet på vinterdäck fram till den 31 mars (vid vinterväglag), skapade som vanligt tryck på däckverkstäderna framåt månadsskiftet. Att våffeldagen inföll den 25 mars gav återspegling i sökningarna, liksom den uppdämda längtan efter lata soltimmar på uteplatsen. Det trendande sökordet "fiskgrossist" efterlämnar däremot en del frågetecken.

 

Svenska folkets sökningar på eniro.se ger en intressant inblick i såväl säsongsrelaterade frågor som frågor aktualiserade av händelser i omvärlden, och för den intresserade finns varje läns sökdata att tillgå på adressen http://news.cision.com/se/eniro.

 

Varje månad har Eniro.se (på webben och i mobilen) i genomsnitt 7,5 miljoner unika besökare som gör 26 miljoner sökningar. Nedanstående tabeller visar hur användare i Sverige sökte under mars 2016.

 

Tabellerna visar de sökord som har använts mest under månaden samt de sökord som har ökat mest jämfört med föregående månad hos Eniro.se på webben och i mobilen (inkl mobilappar). Eniro söktrendindex för Sverige (riks) och respektive län finns på http://news.cision.com/se/eniro.

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Wedar, chef User & Customer Experience, 070-555 22 16, [email protected]
Bernd Schmitz, kommunikationschef, 070-931 40 50, [email protected]

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetsäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje vecka har Eniro Sveriges digitala tjänster 2,6 miljoner unika besökare som gör 4,9 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 1 900 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.comtwitter.com/enirofacebook.com/eniro.

Bifogade filer

Eniro_Pressmeddelande.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]