ENIRO OCH PINMETO INGÅR SAMARBETE FÖR EFFEKTIV KOLL PÅ VARUMÄRKE OCH FÖRETAGSINFORMATION ONLINE

Eniro ingår samarbete med PinMeTo för effektiv kontroll och korrigering av missvisande och felaktig företagsinformation online. Eniro blir därmed publisher i PinMeTo:s nätverk.

PinMeTo, finalist i Eniro Tech Challenge 2015, tillhandahåller ett verktyg för hantering och analys av företags fotavtryck i sociala medier, söktjänster och kartor. PinMeto:s nätverk inkluderar Google, Facebook, Apple, Instagram, Foursquare, Pinterest och Twitter samt, i och med det nya samarbetet, Eniro.

- Företag med verksamhet på många platser står inför ett ökande problem med missvisande och felaktigt användargenererat innehåll online. Samtidigt hanterar vi årligen mellan 16-17 miljoner uppdateringar i Eniros databas. Genom samarbetet med PinMeTo får vi snabb tillgång till förändringar bland stora koncerners arbetsställen vad gäller t.ex. populärnamn och nya kontaktmöjligheter. Vi fick kontakt med PinMeTo i vår öppna innovationstävling Eniro Tech Challenge och är nu väldigt glada över att inleda samarbete med detta vassa startupbolag, säger Mattias Wedar, chef User & Customer Experience på Eniro.

- Eniro är en av Sveriges största internettjänster med mer än 2,5 miljoner unika besökare per vecka. Genom att inkludera Eniro i vårt nätverk av publishers stärker vi vår räckvidd inom lokalt sök, säger Daniel Melkersson, vd på PinMeTo.

För mer information, vänligen kontakta:

Mattias Wedar, chef User & Customer Experience, Eniro, 070-555 22 16, [email protected] 

Daniel Melkersson, vd, PinMeTo, 073-960 61 40, [email protected] 

Bernd Schmitz, kommunikationschef, Eniro, 070-931 40 50, [email protected] 

Om Eniro
Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetsäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje vecka har Eniro Sveriges digitala tjänster 2,6 miljoner unika besökare som gör 4,9 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 1 900 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.comtwitter.com/enirofacebook.com/eniro.

Om PinMeTo
PinMeTo är en teknisk plattform som hjälper företag med deras närvaro i sök, karttjänster och sociala medier. Plattformen är för företag med många fysiska etableringar och som återfinns på många geografiska platser, så som butik-, restaurang- och hotellkedjor. Enkelt uttryckt hjälper PinMeTo franchise och kedjeföretag att bli hittade av konsumenter på de största onlinetjänsterna så som Google, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest och Foursquare. pinmeto.com.

Bifogade filer

Eniro_Pressmeddelande.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Joel Odland CFO [email protected]