ENIRO NÅR STORA FRAMGÅNGAR MED CROWDSOURCAD KAMPANJ

Den 12 mars lanserade Eniro sin senaste iPad-app. Med ett helt nytt grepp utgår appen från kartan vilket ger ett kraftigt förbättrat mobilt och lokalt sök. Eniros lanseringskampanj Min Hemstad gick tre veckor online och byggde på en viral tävling där deltagarna bidrog med sina guldkorn i sin hemstad.

 

Grunden för den virala kampanjen är sk crowdsourcing, där deltagarna bidrar med innehåll som resulterar i en stor användargenererad guide till Sveriges onoterade guldkorn. Efter bara fjorton dagar hade 250 000  besökare varit på sajten Min Hemstad och när sista dagen passerade i söndags hade nära tusen tips på lokala guldkorn kommit in. Antalet nedladdningar av appen översteg med råge målet för kampanjen.

 

 -       Vi är stolta över greppet med crowdsourcing och det är roligt att den virala kampanjen därigenom blev en succé, säger Annica Elmehagen-Lundquist, kommunikationsdirektör Eniro AB. Sveriges guldkorn presenterar vi lagom till sommaren.

 

 Eniro for iPad hamnade snabbt på  första plats på App store för mest nedladdade appar i samtliga nordiska länder.

 

 Appen har byggts med utgångspunkt i hur man håller i en iPad, all navigation kan göras med tummarna. Sökningarna görs direkt i kartan. Alla sökträffar kommer upp direkt i kartan och man kan välja hur man vill se dem t ex om man vill ha gatuvy, satellitfoto eller vanlig karta. Träfflistan visas utifrån närhet, omdömen eller i alfabetisk ordning.

 

 Fakta om Eniros iPad-app

 

-       Kostnadsfri i AppStore
-       Sökningen utgår från kartan med möjlighet att välja mellan karta, satellitbild, flygfoto och sjökort
-       Man kan söka efter kategori eller fritextsöka
-       Träffarna visas direkt i kartan med möjlighet att välja 360 graders gatuvy
-       Träfflista visas efter närhet, omdömen eller i alfabetisk ordning
-       Facebook integration som innebär att man kan se var ens vänner varit incheckade de senaste 48 timmarna
-       Vägbeskrivningar med enkel koppling till gatuvy och e-post

 

 Ladda ner appen, Eniro for iPad:

 

http://itunes.apple.com/se/app/eniro-ipad/id505461593?mt=8
Se film om  Eniro for iPad:

 

www.eniroplay.se/?video=107786 

 För mer information kontakta:

Christina Sjölund, PR- och presschef, 072-240 29 30

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetsäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje vecka har Eniro Sveriges digitala tjänster 2,6 miljoner unika besökare som gör 4,9 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 2 000 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.comtwitter.com/enirofacebook.com/eniro.

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]