ENIRO FÖRVÄRVAR EN MAJORITET I BLOGGNÄTVERKET BLOGGERFY

Eniro förvärvar ett av Nordens största bloggnätverk Bloggerfy. Genom förvärvet etablerar Eniro en stark position inom sociala annonskanaler i Sverige och Norge. Förvärvet ökar trafiken till Eniros lokala söktjänster med cirka 1 miljon unika besökare per vecka. Köpeskillingen uppgår till 0,5 MSEK.

Eniro har ingått avtal om att förvärva Bloggerfy AB från FameAds Sweden AB. Bloggerfy utvecklar och driver försäljning av sponsrade länkar och banners på bloggar som anslutit sig till nätverket i Sverige och Norge. Nätverket består idag av cirka 65 000 registrerade bloggare i Sverige och 8 500 bloggare i Norge. Totalt har nätverket cirka 2,5 miljoner unika besökare per vecka, varav cirka 1 miljon beräknas öka trafiken till Eniros söktjänst. Bolaget har en god trafikutveckling.

Bloggerfy levererar relevanta annonser för personer som i en blogg har upptäckt en produkt eller tjänst som de vill köpa. Genom länkning direkt från bloggen till annonsören kommer användaren snabbt närmare ett köp vilket skapar leads för Eniros kunder.

- Idag sätter bloggare trender som snabbt speglar sig i företagens försäljning. Med Bloggerfy kan vi använda kraften i bloggarnas inflytande på köpmönster till en direkt fördel för Eniros kunder, säger Sara Kullgren, Direktör produkt- och tjänsteutveckling på Eniro.

Efter affären kontrollerar Eniro 51% av Bloggerfy AB, resterande 49% kontrolleras av ägarna till FameAds Sweden AB. Eniro betalar en köpeskilling om 0,5 MSEK. Förvärvet får en positiv påverkan på Eniros verksamhet och erbjudande inom Online/mobilt och Mediaprodukter. Förvärvet beräknas bidra marginellt positivt till intäkterna och resultatet innevarande år.

För mer information, vänligen kontakta:
Sara Kullgren, Direktör produkt- och tjänsteutveckling, Tel: +46 70-540 60 60
Cecilia Lannebo, Chef Investerar Relationer, Tel: +46 722 208 277, email: [email protected]
Eva Ernfors, Presschef, Tel +46 72 72 87 323

Eniro är den lokala sökmotorn. En smart genväg till det du behöver, i din närhet eller dit du ska. Genom att använda Eniros tjänster kan både företag och konsumenter på ett enkelt sätt hitta de försäljningsställen som har de produkter och tjänster man är intresserad av. Oavsett om kanalen är internet, katalog eller mobil. Annonsörer kan aktivt marknadsföra sig till köpbenägna konsumenter och företag och därmed få nya kunder och ökad försäljning.

Eniro är ett av de största lokala sökföretagen i Norden och Polen. Bolaget har cirka 3 200 anställda samt är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan år 2000. Under 2012 uppgick intäkterna till 3 999 MSEK, med ett resultat före avskrivningar (EBITDA) på 976 MSEK. Huvudkontoret finns i Stockholm. Mer om Eniro på www.eniro.com

Eniro - Upptäck närheten. Sök lokalt.

Bifogade filer

201304188185-1.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]