Eniro förnyar sök och lyfter fram de lokala upptäckterna

I dag förväntar sig användare mer än bara vanlig data när de söker efter platser och företag. Eniro möter nu den efterfrågan genom att erbjuda lokala guide-funktioner som låter användaren upptäcka det lokala närområdet.

Eniros välanvända söktjänster har länge förlitat sig på att användaren vetat vad han eller hon letat efter. Men det håller nu på att ändras. Eniro har gått från att vara en riktigt bra söktjänst till att vara en smart och intuitiv guide för användare som vill ta del av allt det som det lokala området och kvarteret har att erbjuda.

Genom att klicka på "Upptäck närheten" på Eniros kartor möts du nu av en uppsjö av inspirerande detaljer om det lokala område du sökt på. Butiker, restauranger och andra tjänster visas uppdelat i kategorier. Du får även ta del av Wikipedia-artiklar med anknytning till intressanta saker och platser i din närhet. Kommande lokala evenemang visas också, baserat på data från Facebook, samt tips skapade av Eniros användare.

"Hittills har den här typen av dynamiskt innehåll uteslutande varit tillgängligt i Eniro-appen. Nu erbjuder vi funktionen på alla plattformar så att du kan upptäcka ditt närområde även från datorn. Med det här tillskottet till våra lokala sök-funktioner så stärker vi ytterligare Eniros position som den lokala guiden," säger Magnus Fredén, Product Owner Mobile på Eniro.

Den nya funktionen finns tillgänglig på Eniro.se oavsett vald enhet. Om du använder en dator så kommer "Upptäck närheten" ge dig inspiration baserat på den plats du sökt efter. Om du använder mobilen så kommer innehållet per automatik baseras på din nuvarande position.

Magnus Freden, Product Owner Mobile, Eniro
+46 703791297 / [email protected]

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetssäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje månad har Eniro Sveriges digitala tjänster (på webben och i mobilen) i genomsnitt 7,5 miljoner unika besökare som gör 26 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 1 700 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.com.


Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Joel Odland CFO [email protected]