Eniro Finland förvärvar Elisas outsourcingverksamhet inom kundservice- och svarsserviceverksamhet för företag

Affären stärker Eniros position som den ledande leverantören av kundservicelösningar i Finland. Elisa fortsätter som systemleverantör av kundservicesystem.

Oy Eniro Finland Ab har förvärvat Elisa Oyjs outsourcingverksamhet inom kundservice- och svarsserviceverksamhet för företag. Affären stärker Eniros position som den ledande utvecklaren och leverantören av kundservicelösningar i Finland. Genom att medarbetare från Elisa följer med den överlåtna verksamheten säkerställs kontinuitet och kunderna ska inte påverkas av överlåtelsen.

"Vår strategi är att öka verksamheten inom kundservicelösningar som en del i vårt breda utbud av tjänster. Med den här affären kommer vi att bli större på marknaden och vi har de bästa kunskaperna inom området. Denna kunskap gör att vi kan utveckla ännu bättre tjänster som svarar mot våra kunders och deras kunders behov på den snabbt utvecklande marknaden ", säger Kaj Lindholm, VD för Oy Eniro Finland Ab.

"Affären stärker Eniros position och tillväxt i Finland. Kontaktcenter-lösningar har en viktig roll inom Eniros affärsområde Voice som också inkluderar vår abonnentupplysningsverksamhet. Dessutom förutser vi ett starkare kunderbjudande för kunder både i Finland och i Sverige ", noterar Örjan Frid, VD för Enirokoncernen.

Eniros kundservice-lösningar i Finland marknadsförs under varumärket Sentraali. Tjänsterna innefattar kundservice för företag och organisationer, tekniskt stöd, svarsservicetjänster för företag, social media-moderering, försäljnings- och kundhantering - i alla kanaler, var och när det behövs.

De 60 medarbetarna som arbetar i de förvärvade affärsenheterna i Tammerfors och Åbo kommer att vara anställda av Eniro och ansluta sig till befintlig personal hos Eniros affärsenheter i dessa städer. Totalt antal medarbetare hos Eniro i Tammerfors och Åbo efter förvärvet uppgår till cirka 100 personer.

Kundservice-lösningar är Eniros kärnkompetens. Eniros arbetssätt bygger på ett nära partnerskap: lösningsplanering och kanalval baseras alltid på djup förståelse för kundens verksamhet och kundens kunders beteende. Tillväxten inom e-handel driver efterfrågan på progressiva kundservice- lösningar.

"Eniro är fullt förberedd och fokuserar på utveckling av kundservice och svarsservicetjänster för företag. Detta gör det möjligt för Elisa att fokusera på digital telekommunikation och IT-tjänster, inklusive kontaktcenter, kundservice och CRM-system. Vi kommer att rekrytera över 100 digitala serviceexperter i år ", säger Anssi Okkonen, VP för Elisas affärsenhet för affärsutveckling.

Förutom förvärvet av kundservice- och svarsserviceverksamheten har Eniro och Elisa kommit överens om ett bredare partnerskap. Kundkontakter är Eniros kärnkompetens och Eniro har hög kundnöjdhet. Denna position kommer att stärkas ytterligare genom affären och partnerskapet med Elisa.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eniro Group, Örjan Frid, CEO, tel. +46 70 561 1615, [email protected]

Oy Eniro Finland Ab (Sentraali), Kaj Lindholm, VD, tel. +358 50 552 0740, [email protected]

Elisa Oyj, Anssi Okkonen, VP, Affärsutveckling, tel. +358 50 506 5510, [email protected]

Eniro Finland / Sentraali - Framgångsrika 24/7 kundservicelösningar.

Vi hanterar våra företagskunders kundservice, tekniskt stöd, moderering, försäljnings- och kundhantering samt svarsservicetjänster. Vi arbetar överallt där våra kunder är via telefon, email, webbsidor och på sociala medier och i chattar - när och varhelst de behöver oss, 24/7 om det behövs. Dessutom producerar vi 0100100 tjänster som gör alla finländares liv enklare och vår 118 nummerupplysningstjänst. För företagskunder erbjuder vi 0100100 medielösningar för bättre sökbarhet och säljfrämjande åtgärder. Vi bedriver verksamhet i Helsingfors, Kajaani och Tammerfors med ett team på cirka 250 medarbetare. Vi ingår i Eniro-koncernen som är noterad på Nasdaq Stockholm och sysselsätter cirka 1600 personer i Norden och Polen. Mer information om oss: www.sentraali.fi

Elisa är ett serviceföretag inom telekommunikation, ICT och digitala tjänster.

Företagets huvudsakliga marknadsområden är Finland och Estland. Vi betjänar över 2,8 miljoner kunder som har över 6,2 miljoner abonnemang. Vi erbjuder miljövänliga tjänster för kommunikation och underhållning samt verktyg som bidrar till organisationers digitalisering och produktivitet. Som marknadsledande är vi föregångare även inom utveckling av nya nättekniker och innovationer, som 5G. Samarbetet med bland annat Vodafone och Telenor möjliggör internationellt konkurrenskraftiga tjänster. Elisa är ett publikt aktiebolag noterat på Nasdaq Helsinki i segmentet för stora bolag (Large Cap) och har cirka 190 000 aktieägare. År 2017 omsatte Elisa 1,79 miljarder euro och hade 4 700 anställda i 13 länder. www.elisa.fi, Facebook (@elisasuomi) och Twitter (@ElisaOyj).

Eniro Group

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetssäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. Varje vecka har Eniro Groups digitala tjänster cirka 8 miljoner unika besökare. Eniro Group har omkring 1 600 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.com.

This press release is available in English at www.enirogroup.com/en/press-releases.


Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]