Eniro blir ny guldpartner till Svensk Franchise

Eniro blir ny guldpartner till Svensk Franchise, intresseorganisationen för svenska företag som drivs med franchise som affärsmodell. Det innebär att Eniro blir en av sex guldpartners som är med och utvecklar svenska franchiseföretag och franchise som företagsform i Sverige. - Det ska bli roligt och spännande att nu starta samarbetet med Eniro. Svenska franchiseföretag satsar redan idag mer än andra företag på digital marknadsföring. Med Eniro som ny guldpartner är jag övertygad om att de digitala och lokala marknadsföringsinsatserna bland våra medlemsföretag ökar ytterligare, säger Johan Martinsson, vd för Svensk Franchise.

För Eniro är det nya partnerskapet en tydlig signal om att företaget vill vara en stark leverantör av enkla digitala marknadsföringslösningar för svenska franchiseföretag. 

- Vi ser en väldigt tydlig koppling mellan vårt erbjudande och franchiseföretagens kedjestruktur, med en central ledning och starka lokala entreprenörer. Våra verktyg innebär att den lokala franchisetagaren enkelt och effektivt når ut på sin geografiska hemmamarknad. Med hjälp av våra digitala och anpassade totallösningar kan vi öka resultatet av marknadsföringsinsatserna för våra kunder, säger Mattias Wedar, SVP Nordic Sales på Eniro.

Franchise som företagsform fortsätter att växa i Sverige. Enligt beräkningar från HUI finns idag cirka 33 000 franchiseföretag som tillsammans omsätter 260 miljarder kronor och sysselsätter 138 000 personer.

- Det är naturligtvis glädjande att som guldpartner till Svensk Franchise arbeta tillsammans med framgångsrika och växande företag. Vi ser framgången som ett resultat av att franchising kombinerar tryggheten i ett beprövat affärskoncept med drivkraften hos den fria företagaren. Med vår kunskap om hur små och medelstora företag kan utnyttja digitala verktyg lokalt hoppas vi kunna bidra till den positiva utvecklingen, säger Mattias Wedar.

Ett guldpartnerskap med Svensk Franchise innebär bland annat möjligheten att presentera ett av priserna på den årliga Frannygalan, där bland annat Årets Franchisekedja utses. Eniro kommer i år att presentera priset för "Årets digitala marknadsföring" som tilldelas den franchisekedja som genom nytänkande marknadsföring skapat en digital kampanj som levererat överlägsen "Return On Investment" för den lokala franchisetagaren.  

- Att Eniro väljer att bli guldpartner är ett erkännande av intresseorganisationen Svensk Franchise som en attraktiv plattform också för lite större aktörer att närma sig svenska franchiseföretag. Utöver de sex guldpartners vi har idag finns det flera företag som är intresserade av ett fördjupat samarbete med Svensk Franchise. Företag i olika branscher som ser ett värde i att vara en del i utvecklingen av franchise som företagsform. Det känns kul och spännande inför framtiden, säger Johan Martinsson.

Frannygalan 2017 arrangeras den 25 mars på Grand Hotel i Stockholm.

För mer information:

Johan Martinsson, vd Svensk Franchise. Tel: 0708-93 66 50. E-post: [email protected] 

Mattias Wedar, SVP Nordic Sales, Eniro. Tel: 0705-55 22 16. E-post: [email protected] 

www.svenskfranchise.se 

www.eniro.se 

Svensk Franchise ändamål är att sprida kunskap om franchising och att verka för att franchising bedrivs på ett klanderfritt sätt. Visionen är att franchising ska uppfattas som en allmänt accepterad och uppskattad företagsform i Sverige. Svensk Franchise står även i kontakt med en fristående etisk nämnd som erbjuder tolkning och tillämpning av etiska frågor inom franchising.

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetssäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje vecka har Eniro Sveriges digitala tjänster 2,6 miljoner unika besökare som gör 4,9 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 1 700 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.com 

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Simone Fuchs Head of Legal & Sustainability [email protected]