ATT HA KOLL PÅ 10 MILJONER PERSONUPPGIFTER

Det finns över 10 miljoner personuppgifter på eniro.se.  Det är en ansenlig mängd information att ha koll på särskilt då en tredjedel förändras varje år på grund av flytt, nytt nummer och dylikt. För att kunna ge bra service till alla går det att uppdatera eller komplettera sina uppgifter själv online och via kundservice. När Eniro har verifierat uppgifterna så publiceras de.

 

De flesta användare är hederliga men problem uppstår då bedragare registrerar falska uppgifter på kontantkort på olika söksajter. Av den anledningen har Eniro valt att ta bort möjligheten för användaren att själv registrera sina kontantkortsuppgifter på eniro.se. De som köpt ett kontantkort och vill ha sina uppgifter på eniro.se är välkommen att ringa Eniros kundservice på 020-881200 och lämna sina uppgifter samt personnummer. Brev kommer sedan att skickas till den folkbokförda adressen.  

 

Skulle ett misstag ha skett och en uppgift är publicerad som inte stämmer bör man genast kontakta Eniros kundservice på 020-881200 för korrigering.

 

Framöver kommer Eniro dessutom att införa uppgifter på sajten där man lätt kan se vem som angett uppgifterna, när de senast är uppdaterade och av vem. Detta i avsikt att ytterligare minska möjligheten till bedrägeri eller att på annat sätt luras då alla har möjlighet att kolla var uppgifterna kommer från. 

 

- Vi ser ständigt över vår data och jobbar för att uppdateringar och verifieringar ska ske med så stor säkerhet som möjligt, säger Mattias Wedar VD Eniro Sverige. Det är väldigt viktigt för oss på Eniro är alla ska kunna lita på våra uppgifter.

För mer information, vänligen kontakta:

Christina Sjölund, 08-55331818, [email protected] 

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetsäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje vecka har Eniro Sveriges digitala tjänster 2,6 miljoner unika besökare som gör 4,9 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 2 000 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.comtwitter.com/enirofacebook.com/eniro.

Bifogade filer

201602089923-1.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]