ÅRLIGA UPPDATERINGEN AV ENIRO PÅ SJÖN NU I HAMN

Varje år tillkommer mängder med nya uppgifter i våra sjökort. Om det exempelvis var tio år sedan man köpte sina sjökort, saknas ungefär 15 000 nya uppgifter. Med Eniro på Sjön sker uppdateringarna automatiskt, årligen och kostnadsfritt. Den senaste släpptes idag, lagom till starten av årets båtsäsong, och finns att tillgå för alla användare via Google play och App Store.

Sjökort är en färskvara. Varje år görs i genomsnitt 1 500 ändringar i Sjöfartsverkets sjökortsdatabas. Ändringarna innefattar allt som påverkar sjökortsbilden, till exempel nyupptäckta grund och undervattensstenar, ändrade fyrsektorer, korrigeringar av djup, nya/ändrade/indragna fyrar, bojar, prickar och farleder, nya bryggor och andra fasta installationer och nya fartbegränsningar, etc.

Den som planerar sin båtfärd på papperskarta gör klokt i att köpa nya sjökort med relativt korta intervall. Den som använder Eniro på Sjön behöver inte bekymra sig med detta, utan kan dra nytta av automatiska uppdateringar.

- Sverige är ett av världens mest fritidsbåttäta länder. Det går cirka elva svenskar på varje fritidsbåt*. Medan yrkestrafiken måste ha uppdaterade sjökort, finns inget liknande krav för fritidsbåtar. Därför är vi stolta och glada att kunna erbjuda användare av Eniro på Sjön uppdateringar per automatik och helt utan kostnad, säger Mattias Wedar chef för User & Customer Experience på Eniro.

Sjökortsdatat i Eniro på Sjön kommer från Sjöfartsverket, medan Eniro står för produktionen av de faktiska sjökorten och bestämmer hur de ska se ut, vilka symboler som ska användas och hur färgsättningen ska vara.

Fakta om Eniro på Sjön

Eniro på Sjön finns för iOS (Apple) och Android (Google) och täcker hela den svenska kusten samt Gotland, Öland, Vänern, Vättern, Mälaren och Hjälmaren. I gratisversionen ingår: svenska och norska sjökort, GPS-positionering, kurspil, karta i färd- och nordriktning, satellitbilder, man överbord-funktion, väderprognos för sex och tjugofyra timmar (endast iOS) samt Eniros söktjänst integrerad med gästhamnar, naturhamnar, sjömackar, varv, övernattningsställen och restauranger med mera. Betalversionen av appen (Eniro på Sjön Pro) kostar 179 kronor i en engångssumma och innehåller utöver det som är inkluderat i gratisversionen: AIS (Automatic Identification System), Offline-kartor, rutter och waypoints, kurs, fart över grund och trippmätare.

* Källa: "Fakta om båtlivet i Sverige 2016", Sweboat

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Wedar, chef User & Customer Experience, 070-555 22 16, [email protected]
Bernd Schmitz, kommunikationschef, 070-931 40 50, [email protected]

Eniro är ett ledande sökföretag för personer och företag i Norden. Med kvalitetsäkrat innehåll och bästa användarupplevelse inspirerar Eniro till lokala upptäckter och bidrar till levande närområden. Eniros innehåll är tillgängligt genom internet- och mobiltjänster, tryckta kataloger samt nummerupplysnings- och sms-tjänster. I Sverige erbjuder Eniro tjänsterna Eniro.se, DinDel, Proff.se och 118 118 samt apparna Eniro, Eniro Navigation och Eniro på sjön. Varje månad har Eniro Sveriges digitala tjänster i genomsnitt 7,5 miljoner unika besökare som gör 26 miljoner sökningar. Eniro Group har omkring 1 900 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm [ENRO] och har sitt huvudkontor i Kista, Stockholm. Mer om Eniro på enirogroup.comtwitter.com/enirotwitter.com/eniropressfacebook.com/eniro.

Bifogade filer

Eniro_Pressmeddelande.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Simone Fuchs Head of Legal & Sustainability [email protected]