ADFENIX FRÅN GÖTEBORG VINNARE AV ENIRO TECH CHALLENGE

Tillsammans med Sqore lanserade Eniro innovationstävlingen Eniro Tech Challenge (http://www.enirotechchallenge.com). Genom tävlingen ville Eniro hitta nya innovationer och drivna entreprenörer att samarbeta med och utveckla Eniros erbjudande. Förebild för tävlingen var det lyckade projektet Eniro Navigation (en gratis GPS-app som fungerar offline) som lanserades på cirka 3 månader tillsammans med portugisiska nDrive.

"Eniro Tech Challenge är ett viktigt projekt för oss och det visar den nya strategiska riktning Eniro tagit," säger Mattias Wedar SvP user and customer experience, och fortsätter: "Vi tror inte på att göra allt själva, utan snarare bjuda in drivna och duktiga entreprenörer och genom partnerskap snabbt komma ut på marknaden med spännande lösningar för användare och kunder."

 

I fredags gick finalen av stapeln på Eniros huvudkontor i Frösunda.

 

"Vi gjorde en egen tolkning av Draknästet och bjöd in fyra av våra favoriter till kontoret," säger Mattias Wedar: "Vinnaren av dessa fyra bolag blev svenska Adfenix från Göteborg. Adfenix är ett bolag som analyserar trafiken på hemsidan och mer specifikt studerar beteendet. Genom denna kunskap kan man sedan erbjuda lösningar för riktad annonsering i sociala kanaler."

 

"Det har varit fantastiskt kul att delta i Eniro Tech Challenge och att vi nu inleder ett spännande samarbete med ett så intressant bolag som Eniro," säger André Hegge, VD Adfenix.

 

"Redan nu diskuterar vi tillsammans hur vi kan skapa värde för båda bolagen, en win-win helt enkel. Det har varit en mycket inspirerande och engagerande resa att se entreprenörer från hela världen komma med idéer, få bjuda in fyra stycken till vårt kontor och nu få genomföra ett projekt med Adfenix," avslutar Mattias Wedar.

 

Fakta om Eniro Tech Challenge

 

  • 3000 besökare till tävlingen från fyra kontinenter
  • 4 finalister från Sverige (två stycken), Frankrike och England

För mer information, vänligen kontakta:
Mattias Wedar, User & Customer Experience, 070-555 22 16, [email protected]
André Hegge,VD, Adfenix, 072-159 83 67

Eniro är ett sökföretag som aggregerar, filtrerar och organiserar lokal information. Vår tillväxt drivs av användarnas ökade mobilitet och multiscreenbeteende, där vi ligger i framkant med moderna tekniska lösningar. I över hundra år har Eniro hjälpt människor hitta lokal information och företag att hitta kunder. Idag är det en multiscreenlösning - våra användare söker information i sin mobil, surfplatta och dator. Mobilannonsering är idag den snabbast växande delen av Eniros affär. Eniro är den lokala sökmotorn. En smart genväg till det du behöver, oavsett var du är eller vart du ska.

Eniro är ett av de största lokala sökföretagen i Norden och Polen. Bolaget har cirka 2 000 anställda och är noterat på Nasdaq Stockholm sedan år 2000. Under 2014 uppgick intäkterna till 3 002 MSEK, med ett resultat före avskrivningar (EBITDA) på 631 MSEK. Mer än 88 procent av Eniros annonsintäkter kommer från multiscreenkanaler. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Mer om Eniro på www.enirogroup.com.

Bifogade filer

201601146166-1.pdf

Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Johanna Engelbrekt Interim CFO [email protected]