North Chemical säger upp avtal om tvätt- och rengöringsprodukter

North Chemical har sagt upp ett avtal med en svensk distributör av tvätt- och rengöringsprodukter. Bakgrunden till beslutet är dels att lönsamheten är för svag, dels att det inte har varit möjligt att förhandla om avtalet som ingicks i januari 2015.

Uppsägningen påverkar North Chemicals omsättning med drygt 8 mkr på årsbasis, vilket motsvarar cirka 7 procent av koncernens omsättning. Förändringen har en positiv resultatpåverkande effekt 1,55 MSEK när avtalet löper ut i maj 2016.

- Vår strategi bygger på att skapa lönsamhet inom egna varumärken och Private Label Logistik. Då vi inte har nått rimlig lönsamhet inom ramen för avtalet, har vi valt att säga upp det för att istället fokusera på mer lönsamma produkter, Anders Svensson, VD för North Chemical.

Rörvik 19 februari 2016

För ytterligare information, kontakta:
VD Anders Svensson, mobil 0737-73 41 81

Om North Chemical
North Chemical är en kemteknisk koncern med egen produktion i Rörvik. North Chemical utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för bl.a. industri, fordon, shipping, livsmedel och hygien under egna varumärken som Snowclean, Strovels och Marisol, samt på uppdrag av andra kunder under Private Label. North Chemical har 50-talet anställda och bolagets produkter säljs på cirka 15 marknader. Huvudkontoret ligger i Rörvik och ytterligare kontor finns i Kristianstad. North Chemical-aktien är noterad på NASDAQ Stockholm, First North, och handlas under kortnamnet NOCH. Bolagets certified adviser är Redeye AB. För ytterligare info se www.northchemical.se.


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22