North Chemical inleder organisationsöversyn efter förvärv

North Chemical inleder organisationsöversyn efter förvärv North Chemicals förvärv av Lahega genomfördes som planerat måndagen den 20 juni. I dag inleds arbetet med att integrera de båda företagen i en gemensam samlad organisation med sikte på att realisera synergivinsterna, vilket främst berör dotterbolagen North Chemical och Lahega.

Förändringen innebär bland annat att huvudkontoret flyttas till Helsingborg, samt att administration, inköp och FoU med flera gemensamma funktioner samordnas.

- Vi har inlett förhandlingar med de fackliga företrädarna om en ny organisation som ger oss möjlighet att jobba mer effektivt tillsammans. Utgångspunkten är att vi ska ha produktion kvar i både Rörvik och Helsingborg, men att vi specialiserar enheterna, säger Anders Svensson, VD för NC Lahega.

Organisationsöversynen, som fullt ut beräknas vara genomförd vid årsskiftet 2016-2017, kan komma att medföra viss övertalighet i dotterbolagen.

Rörvik 21 juni 2016

För ytterligare information:
North Chemical AB (publ)
Anders Svensson, VD, 073-773 41 81, [email protected]

Om North Chemical
North Chemical AB (publ), 556792-0193 North Chemical är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Rörvik. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. North Chemical-aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, First North, och handlas under kortnamnet NOCH. Bolagets certified adviser är Redeye AB. För ytterligare info se www.northchemical.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22