REGMAR

CLEMONDO SKRIVER AVTAL MED PROCURATOR SVERIGE AB

Clemondo Group AB (publ) har tecknat ett löpande avtal med Procurator Sverige AB som beräknas uppgå till cirka 8-10 MSEK på årsbasis. Detta är en ökning på ca 600% jämfört med 2019 års volymer. Avtalet ligger till grund för vidare dialog om att inför 2022 ta fram ett nytt avtal med Procurators koncernbolag Opti Group AB för att expandera i fler länder.

Samarbetet inleds med målet att Clemondo och Procurator tillsammans ska öka sina marknadsandelar kraftigt inom området för hygien och desinfektion. Försäljningen av produkter inom Clemondos växtbaserade städserie Greenium kommer att påbörjas.

"Avtalet med Procurator visar att vi med vårt hårda arbete under pandemin har bevisat både för oss själva och marknaden att Clemondo kan leverera även under extrema situationer. Med produktion i Sverige och pålitliga leveranser har vi stärkt vår position på marknaden. Vi är mycket stolta över samarbetet med Procurator där vår omtanke om miljön är en gemensam nämnare. Vår växtbaserade städserie Greenium är ett viktigt steg för Clemondo på vår väg mot Nollbarhet och vi är väldigt glada över att få göra detta tillsammans med Procurator", säger Eva Ärlebo, Sälj- och marknadschef Clemondo

"För oss på Procurator är det viktigt att bidra till en hållbar utveckling. Vi strävar därför alltid efter att finna produkter som på olika sätt minimerar miljöpåverkan och resursförbrukning. Vi är själva stolta över vårt arbete och vill att våra kunder ska känna samma stolthet och glädje över vårt sortiment. Därför känns samarbetet med Clemondo som ett självklart val för oss", säger Mattias Collén Commercial Director på Procurator Sverige AB.

Procurator förser kunder i Sverige med bland annat kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Kunderna finns bland annat inom branscher som industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Helsingborg, 28 juni 2021

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Jesper Friis-Jespersen, CFO
Telefon: 076-611 75 41
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Clemondo Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom Jesper Svenssons försorg, för offentliggörande den 28 juni 2021 kl. 15.30 CEST.

Clemondo Group AB är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnen Corporate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193. För ytterligare information se www.clemondo.se.


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22