CLEMONDO LANSERAR LIV GREENIUM - UPP TILL 85% LÄGRE MILJÖPÅVERKAN

Clemondo Group AB (publ) lanserar idag Liv Greenium - en växtbaserad produktserie rengöringsprodukter för lokalvård som har upp till 85 procent lägre miljöpåverkan jämfört med traditionella städprodukter baserade på fossila råvaror. Samtidigt är produkterna upp till 100 procent effektivare än traditionella produkter, vilket halverar arbetsinsatsen.

"Vi lanserar nu en serie rengöringsmedel och närmare hundra procent av det som används i Liv Greenium kommer från förnyelsebara växtbaserade källor. Kvaliteten på lokalvård har en stor påverkan på vårt allmänna välbefinnande och vi vill helt enkelt göra det enklare för företag och användare att göra ett hållbart val utan att behöva kompromissa om effektivitet, miljö eller sin egen hälsa. Jag är övertygad om att detta är framtiden för lokalvård," säger Eva Ärlebo, Sälj-och marknadschef Clemondo AB.

I Liv Greenium ingår produkterna: Allrent, Sanitetsrent Sur och Alkalisk, Golvsåpa, Grovrent och Skurmaskin. Samtliga ingredienser i produkterna är biologiskt nedbrytbara, dvs upp till 100 procent av det som används kommer från förnyelsebara växtbaserade källor. Alla rengöringsmedel innehåller tensider och normalt sett är dessa tillverkade av starka lösningsmedel som sedan rinner ut i avloppet men Clemondo har lyckats byta ut allt mot enbart växtbaserade tensider. Studier visar att produkterna till och med är betydligt effektivare än traditionella städprodukter, samtidigt som luftkvaliteten i arbetsmiljöer kommer förbättras eftersom produkterna inte innehåller några starka lösningsmedel.

Liv Greenium tillverkas i Clemondos fabrik i Helsingborg. Lanseringen av Liv Greenium är ytterligare ett steg framåt i Clemondos hållbarhetsarbete som långsiktigt handlar om att uppnå Nollbarhet år 2030 - en ambition som innebär noll utsläpp av föroreningar i luft, mark, vatten samt ingen negativ inverkan på arbetsmiljön.

För mer information om Liv Greenium, besök www.clemondo.se/greenium

Helsingborg, 15 februari 2021

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Eva Ärlebo, Sales and Marketing Manager
Telefon: 073-143 30 36
E-post: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnen Corporate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193. För ytterligare information se www.clemondo.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22