Bilia tar ett stort kliv mot hållbarhet tillsammans med Clemondo.

Bilia har valt att ligga i framkant när det kommer till omtanke om miljön och sin personal genom att sätta tuffa miljökrav på produkterna de använder. Därför går de nu helt över till Greenium inom deras fordonstvätt.

Bilia strävar efter att främja en god miljö och minimera verksamhetens negativa miljöpåverkan. För att minimera den negativa miljöpåverkan arbetar koncernens inköpsavdelning i nära samarbete med miljöavdelningen. Genom att ställa krav på leverantörer och andra samarbetspartners verkar Bilia aktivt för en god miljö och en ökad miljömedvetenhet i sin värdekedja.

"Clemondo blev det självklara valet för oss då de är unika på marknaden med deras växtbaserade fordonsprodukter. Greenium hjälper oss att komma närmre vårt mål att minimera vår miljöpåverkan och samtidigt förbättra arbetsmiljön för vår personal. Tillsammans med Clemondo ser vi fram emot att fortsätta resan mot att minimera vår miljöpåverkan", säger David Rosberg, Kategorichef på Bilias inköpsavdelning.

Lahega Greenium - Vi bestämde oss för att göra skillnad på riktigt.

Clemondo har utvecklat en unik växtbaserad rengöringsserie som är framställd av biologiskt nedbrytbara råvaror till skillnad från traditionella som innehåller petroleumbaserade råvaror. Produkterna har enligt tester visat sig ha en betydande lägre miljöpåverkan än traditionella rengöringsmedel. Produkterna har dessutom visat sig extremt effektiva. Greenium förbättrar även arbetsmiljön då produkterna inte innehåller några petroleumbaserade lösningsmedel. Inga miljöfarliga ämnen från våra produkter rinner ut i reningsverken.
Greenium har ett komplett sortiment inom fordonsrengöring såväl som inom städ.

Fakta:

  • Biologiskt nedbrytbara råvaror.
  • Lägre miljöpåverkan jämfört med petroleumbaserat.
  • Lågaromatiska vilket medför en mycket trevligare arbetsmiljö.
  • Växtbaserad tvätt hjälper dig på vägen mot en hållbar affär.

Helsingborg, 8 oktober 2021

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Daniel Graff, Affärschef
Telefon: 076-850 34 47
Epost: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordisk kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnens Corprate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193.
För ytterligare information se www.clemondo.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22