Cibus Nordic Real Estate AB (publ) har idag undertecknat och tillträtt delar av ett förvärv i Sverige för ett underliggande fastighetsvärde om 87,5 MSEK.

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) har idag undertecknat ett förvärv av sex livsmedelsfastigheter i Sverige för 87,5 MSEK. Fastigheterna förvärvas från Företagsparken Norden Holding AB (publ), tillträde av fem av fastigheterna sker omgående och den återstående fastigheten planeras att tillträdas under juli månad i år.

Fastigheterna är belägna i Värmland och har en uthyrningsbar area på 8 900 kvm. Pekås i Värmland AB (Coop) är ankarhyresgäst i fem och ICA Sverige AB i en av fastigheterna, den genomsnittliga återstående avtalstiden är fem år.

"Det är med glädje som vi kan berätta om att Cibus återigen är aktiva på förvärvssidan. Fastigheterna i förvärvet innehåller 88 % dagligvaror, bidrar med fin positiv intjäningsförmåga per aktie och är vårt första förvärv efter en period av stiltje och vi hoppas på och utvärderar fler förvärvstillfällen, både av enstaka fastigheter och portföljer. Vi tittar på förvärv i alla våra fyra nordiska länder men följer även andra europeiska marknader noga i linje med vår slogan "Converting food into yield", säger Christian Fredrixon, CEO Cibus.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christian Fredrixon, VD
[email protected]
+46 (0)8 12 439 100

Pia-Lena Olofsson, CFO
[email protected]
+46 (0)8 12 439 100

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande drygt 450 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop Sverige, Lidl och S-gruppen.


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204