REG

Christian Fredrixon utsedd till ny VD för Cibus Nordic Real Estate AB (publ)

Styrelsen för Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus") har utsett Christian Fredrixon till ny VD för bolaget. Christian tillträder sin nya roll den 15 januari 2024.

Christian Fredrixon har en gedigen erfarenhet från de finansiella marknaderna samt från fastighetsmarknaden i allmänhet och dagligvaruhandelsfastighetssegmentet i synnerhet. Han har närmast varit CIO på Vasakronan, ett av de största fastighetsbolagen in Norden. Före det var han CIO för ICA Fastigheter under sju år och före det var han partner på Catella i sju år. I båda rollerna var han bl.a. involverad i skapandet av de olika JV-strukturerna som satts upp i Sverige mellan ICA och olika pensionsbolag.

Christian, 46, är svensk medborgare och har en Civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Han började sin karriär i Storbritannien inom investment banking och fastighetsfinansiering på HSBC respektive CLS Holdings.

- "Rekryteringsprocessen har varit intensiv och positionen som VD för Cibus har väckt stort intresse hos många goda kandidater. I Christian tror vi starkt att vi funnit den mest lämpliga av dem alla. Hans bakgrund inom både finansiering, fastigheter och dagligvaruhandel gör honom till den idealiska VDn att leda bolaget framöver.", säger Patrick Gylling, styrelseordförande.

- "Dagligvaruhandelsfastigheter har, i en eller annan form, utgjort en betydande del av min karriär och jag är mycket glad över att få ta mig an rollen som VD för Cibus vilket är ett bolag jag har länge följt med intresse.", säger Christian Fredrixon.

Sverker Källgården kommer att fortsätta som VD tills Christian tillträder. Sverkers sista dag på Cibus kommer att vara den 31 januari 2024.

Stockholm 29 november 2023

För mera information, vänligen kontakta:
Patrick Gylling, styrelseordförande, Cibus Nordic Real Estate (+358 40 5426 397)

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande cirka 450 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop Sverige, Lidl och S-gruppen.


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204