REGMAR

Brilliant Future AB (publ): Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2023

Kraftig tillväxt i ARR, tydlig resultatförbättring.

Andra kvartalet 2023

  • Fakturerad försäljning minskade med 8,8 procent till 21 412 (23 486) TSEK.
  • Nettoomsättning ökade med 5,5 procent till 22 462 (21 294) TSEK.
  • EBITDA förbättrades till -625 (-6 625) TSEK och EBITDA-marginalen uppgick till -2,8 (-31,1) procent.
  • EBIT uppgick till -2 505 (-8 338) TSEK och resultat efter skatt uppgick till -2 521 (-8 487) TSEK.
  • Resultat per aktie uppgick till -0,18 (-1,15) kr.
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 3 928 (-1 396) TSEK och likvida medel vid periodens utgång uppgick till 37 512 (21 070) TSEK.
  • Årligen återkommande abonnemangsintäkter ("ARR") uppgick till 66 271 (45 219) TSEK, en ökning med 46,6 procent.

Väsentliga händelser under kvartalet

  • Styrelsen i Brilliant Future fattade beslut om nya finansiella mål för koncernen, se sidan 8 i kvartalsrapporten.

Väsentliga händelser efter kvartalets utgång

  • Brilliant Futures CFO Mattias Palmaer går på föräldraledighet - Camilla Lönn blir interim CFO under perioden.

Första halvåret 2023

  • Fakturerad försäljning ökade med 1,5 procent till 48 440 (47 712) TSEK.
  • Nettoomsättning ökade med 13,7 procent till 43 620 (38 368) TSEK.
  • EBITDA förbättrades till -4 884 (-18 023) TSEK och EBITDA-marginalen uppgick till -11,2 (-47,0) procent.
  • EBIT uppgick till -8 655 (-21 452) TSEK och resultat efter skatt uppgick till -8 919 (-21 542) TSEK.
  • Resultat per aktie uppgick till -0,65 (-2,91) kr.
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 9 531 (-488) TSEK och likvida medel vid periodens utgång uppgick till 37 512 (21 070) TSEK.

VD-kommentar 

Första halvåret 2023 visar tillväxt i fakturerad försäljning trots att vi mot slutet av det andra kvartalet noterade en viss förskjutning av ett antal säljprocesser i jämförelse med föregående år. Sannolikt är detta ett resultat av längre beslutsprocesser hos våra kunder snarare än ett tecken på minskad efterfrågan då vi får tydliga indikationer på att våra produkter och tjänster fortsätter att vara eftertraktade på marknaden. 

Vi ser en fortsatt stark tillväxt i ARR och andelen abonnemangsintäkter utgjorde vid kvartalets utgång 66 MSEK av bolagets årliga fakturerade försäljning, en ökning från föregående år med nästan 47 procent. Den snabba ökningen av ARR är i stor utsträckning relaterad till arbetet med att migrera över kunder som tidigare har gjort sina mätningar i vår gamla teknikplattform till ny teknik och en abonnemangsbaserad affärsmodell. Det är positivt att kunna konstatera att det arbetet nu närmar sig sitt slut och att endast ett tiotal kunder återstår att migrera till vår nya modell.

I takt med att en allt större andel av Brilliant Futures affär blir abonnemangsbaserad arbetar vi sedan ett år tillbaka målmedvetet med att optimera bolagets rörelsekostnader. Effekten av detta är tydlig i den idag redovisade kvartalsrapporten. Målsättningen framöver är att behålla kostnaderna på en i stort sett oförändrad nivå samtidigt som en större del av resurserna allokeras till försäljning och teknikutveckling. Detta ska leda till en högre tillväxttakt och planen ligger till grund för de nya finansiella mål som kommunicerades under kvartalet.

Ett kontinuerligt fokus på innovation och produktutveckling är viktigt för att vi ska kunna öka vår försäljning och ta nästa steg mot en geografisk expansion. Inom medarbetarundersökningar har vi till exempel inlett ett arbete med att skapa tekniska förutsättningar för att kunna paketera våra erbjudanden utifrån olika kundbehov, där vissa ska kunna erbjudas en helt digital kundresa medan andra erbjuds utökat stöd från våra medarbetare. Detta möjliggör både flexibilitet och förbättrad skalbarhet och medför att vi snabbare kan växa antalet kunder som genomför sina mätningar i vår plattform. Det är även glädjande att konstatera att vårt nya verktyg för att kartlägga ledarskap genom 360 Feedback är framgångsrikt med flertalet nya kunder och många pågående affärsdialoger.

Inom kundundersökningar har vi lanserat en ny modul relaterad till kundservice. Den nya funktionaliteten gör det enklare för kundservicemedarbetare att fördjupa sig i undersökningsresultaten för att därmed på ett bättre sätt kunna arbeta med att förbättra kundupplevelsen.

Vad gäller vår affär med offentliga sektor har en nyligen publicerad SKR-rapport, som sammanfattar de undersökningar vi har genomfört för Sveriges Kommuner och Regioner under våren, fått ett fint genomslag med stor spridning i media. Detta stärker Brilliant Futures position som en trygg partner för kommuner och regioner i Sverige.  

Trots försämrade konjunkturutsikter med hög inflation och stigande räntor, är efterfrågan på Brilliant Futures tjänster fortsatt stabil och vi går in i det andra halvåret med bra fart och en hög aktivitet. Tillsammans med våra medarbetare och partners fortsätter vi att arbeta hårt för att möta våra kunders behov samtidigt som vi hela tiden har örat mot rälsen för att snabbt kunna anpassa oss till eventuella förändringar i efterfrågan.

Vi arbetar fortsatt med effektiviseringar och skalbarhet, vilket är områden där vi ska förbättra oss ytterligare men detta sporrar oss och vi är fast beslutna att nå framgång och överträffa förväntningarna. Vi är ett engagerat team som alla är delaktiga i att utveckla bolaget med målsättningen att säkerställa hållbar tillväxt och god lönsamhet på sikt.

Ulrika Jonsson, VD

För ytterligare information kontakta

Ulrika Jonsson, VD
Tel: +46 73 408 27 05
E-post: [email protected]

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser, telefon +46 8 503 01 550, e-post: [email protected], www.mangold.se

Denna information är sådan information som Brilliant Future AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 augusti 2023 kl.08.30. Denna delårsrapport har inte varit föremål för granskning av bolagets revisorer.

Om Brilliant Future
Brilliant Future erbjuder en av marknadens främsta plattformar för att mäta kund- och medarbetarrelationer. Med 20-års erfarenhet förser man kunder med verksamhet i mer än 50 länder med agerbara insikter som resulterar i faktabaserade beslut och ett helhetsperspektiv på verksamheten. På så sätt kan företag och organisationer nå sin fulla potential och stärka relationen till kunder och medarbetare.  Bolagets aktie (BRILL) är noterat på Stockholmsbörsen Nasdaq First North Growth Market. Läs mer på www.brilliantfuture.se


Om Brilliant

För att kunna vara en konkurrenskraftig aktör på marknaden är det affärskritiskt att veta vad som driver kundlojalitet och engagemang i den egna organisationen och med denna insikt som grund identifiera förbättringsområden och driva förändring i syfte att skapa en förbättrad och uthållig lönsamhet.

Brilliant Future erbjuder därför ett antal tjänster som hjälper företag och organisationer att förbättra sin kundupplevelse och medarbetarnas engagemang genom att mäta, analysera och agera på information som återkopplas från kunder och medarbetare. Tjänsterna säljs som abonnemang och innebär att återkommande abonnemangsintäkter ska utgöra större delen av Brilliant Futures intäkter i syfte att underlätta en skalbar och lönsam tillväxt. Bolaget erbjuder dock tilläggstjänster i form av paketerade konsulttjänster relaterade till organisationsutveckling för att hjälpa kunder att driva förändring och därmed nå sina affärsmål. 

Webbplats
brilliantfuture.se

Prenumerera

Få löpande information från Brilliant via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn BRILL ISIN-kod SE0015811625

IR-Kontakt

Ulrika Jonsson VD [email protected] +46 73 408 27 05