REG

Material inhämtat från Varphögen på Kallmora i syfte att genomföra provanrikning

Vid fältarbete under vecka 23 och 24 har material i form av malminnehållande sten inhämtats. Syftet med insamlingen är att skicka massan på provanrikning samt analys. Holmasjön har insamlat stenprover i ett rutnät med ett prov var tjugonde meter i syfte att analysera innehållet. Analysen kommer att ge Holmasjön bättre kännedom om järnet och kopparens uthållighet samt bekräfta potentialen. 

"Detta är ett stort steg i Holmasjöns historia. Sedan starten har Holmasjön identifierat och erhållit intressanta undersökningstillstånd, genomfört framgångsrika geofysiska mätningar samt borrat med mycket lovande resultat. Nu är det första gången vi inhämtar material i syfte att skicka på provanrikning, något som är att betrakta som en milstolpe för vår verksamhet", säger en nöjd Carl-Adam Andersson, VD Holmasjön Prospektering AB i en kommentar

Brandbee Holding AB ("Bolaget") får en hel del frågor från engagerade aktieägare kring Varphögen på Kallmora som ägs av Bolagets dotterbolag Holmasjön Prospektering AB ("Holmasjön").  För de aktieägare som önskar se bilder, vänligen ladda ned bifogad pdf där det  redovisas en del bilder från Holmasjöns varphögar vid undersökningstillståndet Kallmora nr 3, Norberg kommun.

Bild 1. Holmasjöns VD Carl-Adam Andersson vid varphögen, notera den rödbruna färgen som uppstår genom att metallen koppar oxiderar i kontakt med fuktig luft.

Bild 2.  Varphögen sett från ovan jord

Bild 3 och 4. Sten ur Varphögen. Sulfider i den svarta. Det röda i stenarna
bakom är avlagring från koppar. De ser ut att vara målade med Falu rödfärg.

Bild 5 och 6. Sten ur varphögen. Det gula/guldfärgade är sulfider och det med alla regnbågens färger är troligen REE metaller (sällsynta jordartsmetaller).

För mer information om Brandbee, vänligen kontakta:
Magnus Clarenbring, vd
[email protected]

Brandbee Holding AB är ett investmentbolag som ursprungligen fokuserade på investeringar inom digital marknadsföring, men har nu även utvidgat sin portfölj till att inkludera utvinning av naturresurser. Genom att inkludera investeringar i gruvsektorn kan Brandbee dra nytta av potentiella avkastningar från råvaruindustrin, samtidigt som de fortsätter att stödja innovativa företag inom digital marknadsföring.

Brandbee Holding kombinerar nu kompetensen inom digital marknadsföring med en strategisk satsning på naturresurser, vilket skapar en stark och diversifierad investeringsprofil som kan möta olika marknadens behov och ekonomiska cykler.

Mer information om Brandbees investeringar finns på www.brandbee.com


Om Brandbee

Prenumerera

Få löpande information från Brandbee via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic SME Kortnamn BRANDB ISIN-kod SE0017885155