REG

Brandbee inleder provanrikning inom Kallmora nr 3

Styrelsen i Brandbee Holding AB ("Bolaget") har idag beslutat att tilldela sitt dotterbolag Holmasjön Prospektering AB ("Holmasjön") nödvändiga resurser för att genomföra den första provanrikningen av den varphög som ligger inom Holmasjöns undersökningstillstånd Kallmora nr 3. Bolaget bedömer att åtgärden är nödvändig för att skaffa djupare kännedom av den mineralrika varphögens malm. Som ett första steg i denna process kommer Holmasjön att insamla ett rutnät av stenprover från varphögen. Dessa stenprover kommer därefter att sändas till Green Iron Ores anrikningsanläggning i Sandviken för en provanrikning.  

Arbetet runt insamlingen av proverna från varphögen kommer preliminärt att starta vecka 23 med fältarbete från den 3 juni 2024. Proverna kommer sedan att skickas till Green Iron Ores anläggning för analys. Därefter inväntas en ledig slot tid för provanrikning, med förhoppning att en provanrikning kan ske före midsommar. 

"Det är väldigt glädjande att vår nya huvudägare tillför nödvändiga resurser för att genomföra en provanrikning. Resultatet av anrikningen kommer ligga till grund för att beräkna malmens komplexitet och är nödvändig för att kontraktera en köpare av den färdigprocessade malmen" säger Carl-Adam Andersson, vd Holmasjön Prospektering AB i en kommentar. 

Om varphögen vid Kallmora
Varphögens volym uppskattas till cirka 100 meter i längd, 50 meter i bredd och i genomsnitt 6 meter i höjd, motsvarande en volym på cirka 30 000 m3 (150 000 ton malm). Det uppskattade värdet på malmen som omfattas av varphögen uppgår till cirka 750 M SEK,  med en nettointäkt uppgående till 50 % av bruttovärdet, dvs. ca 375 M SEK. Processen att processa hela varphögen beräknas pågå under två år, med start under det fjärde kvartalet 2024. Intäkterna planeras därefter att genereras under hela 2025 och 2026. För att säkerställa exakta värden genomför Holmasjön provanrikning på malmen samt tar ytterligare stenprover för analys i syfte att på förhand kontraktera en köpare av allt malm. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Magnus Clarenbring, vd BrandBee Holding AB 
[email protected]

Brandbee Holding AB är ett investmentbolag som ursprungligen fokuserade på investeringar inom digital marknadsföring, men har nu även utvidgat sin portfölj till att inkludera utvinning av naturresurser. Genom att inkludera investeringar i gruvsektorn kan Brandbee dra nytta av potentiella avkastningar från råvaruindustrin, samtidigt som de fortsätter att stödja innovativa företag inom digital marknadsföring.

Brandbee Holding kombinerar nu kompetensen inom digital marknadsföring med en strategisk satsning på naturresurser, vilket skapar en stark och diversifierad investeringsprofil som kan möta olika marknadens behov och ekonomiska cykler.

Mer information om Brandbees investeringar finns på www.brandbee.com


Om Brandbee

Prenumerera

Få löpande information från Brandbee via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic SME Kortnamn BRANDB ISIN-kod SE0017885155