REGMAR

Awardit AB (pub) har utsett Erik Grohman till ny VD, grundaren Niklas Lundqvist kvar med fokus på fortsatt expansion

Awardit AB (publ) ("Awardit" eller "Bolaget") har rekryterat Erik Grohman som ny VD från den 7 mars 2022. Erik efterträder Niklas Lundqvist som är grundare och varit VD sedan bolaget startades, med undantag för en kortare period, och som nu går in i en roll där han kan lägga större fokus på förvärv och affärsutveckling. Erik Grohman kommer närmast EssilorLuxottica där han ansvarat för de fristående onlinebolagen för både europeiska, sydamerikanska och indiska marknaderna. Hans kunskap om onlinebaserade affärsverksamheter och hans internationella ledarerfarenhet gör honom mycket väl lämpad som VD för Awardit i nästa steg. Erik äger idag 5,300 aktier i Awardit och det är Bolagets avsikt att han även kommer få möjlighet att investera ytterligare i Bolaget.

"Nu tar vi nästa steg i vår utvecklingsresa och då passar det perfekt att Erik Grohman med sin internationella erfarenhet, sin breda kommersiella kompetens och förmåga att bygga och leda en större organisation tar över det operativa rodret. Samtidigt känns det tryggt att Niklas Lundqvist är kvar både i styrelsen och genom en operativ roll som säkerställer ett fortsatt fokus på förvärv och affärsutveckling för Awardit.", säger Samir Taha, ordförande i Awardit AB.

"Jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit hittills och känner att det är rätt tidpunkt att lämna över vd-rollen till Erik som jag är övertygad om är rätt person att leda Awardit till fortsatta framgångar. Erik med sin gedigna erfarenhet av att driva bolag i stark tillväxt, ledarerfarenhet och stora kommersiella fokus passar klockrent för Awardit och de framtida möjligheter vi står inför. Jag kommer själv fokusera på förvärv och affärsutveckling, vilket är det som jag verkligen brinner för och där jag kommer kunna fortsätta tillföra mest till bolaget under en lång tid framöver. Nu får jag tid att lägga ner min själ i det. Jag känner mig trygg i att vi har en stark ledning som kommer ta bolaget till nästa nivå och mot målsättningen att bli en ledande europeisk aktör inom lojalitetsprogram, motivationsprogram och presentkortsprogram." kommenterar Niklas Lundqvist organisationsförändringen.

"Det känns kul och hedrande att få ta över som VD efter Niklas och att från en så stark position som Awardit har skapat, få jobba med att utveckla bolaget vidare tillsammans med Niklas och resten av teamet.", säger Erik Grohman.

För ytterligare information, kontakta:

VD: Niklas Lundqvist
Telefon: +46 70482 20 74
E-post: [email protected]

Om Awardit

Awardit hjälper företag att öka sin omsättning och lönsamhet genom att implementera och driva lojalitetsprogram, motivationsprogram och presentkortsprogram riktade mot konsument- och företagskunder. Awardit bistår kunderna med såväl programplattformar på SaaS-basis, innehåll i form av handelsmöjligheter och partnernätverk samt nätverk för tredjepartsdistribution av presentkort. Lösningarna tillhandahålls som huvudregel på white label basis men Awardit driver även ett flertal private labels. Awardit är Nordens största företag och plattform i branschen.

Bolagets aktie, med kortnamn AWRD, är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. Kontaktuppgifter till Aqurat är [email protected] eller 08-684 05 800.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Awardit AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 februari 2022 kl. 14:45.

Om Awardit

Webbplats
www.awardit.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Awardit via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn AWRD ISIN-kod SE0010101824 Certified Adviser Aqurat Fondkommission AB