REGMAR

Diamanthalter över förväntan på produktionssite II, Mpanda

Africa Resources AB (publ) har gjort en första slutsortering på bolagets andra produktionssite längs med Kasai-floden, Mpanda, i södra Demokratiska Republiken Kongo (DRC). Sorteringen gjordes i syfte att kontrollera att den alluviala malmen var diamantförande för att planera fortsatt, mer storskaligt arbete.

Bolaget sorterade 2 ton alluvial malm under måndagkväll vilka innehöll 22,53 carat, ca 11,25 carat/ton (att jämföra med 0,2 - 0,3 carat/ton vilket brukar vara genomsnittliga halter vid utvinning på land). Bolaget har nu säkerställt att båda produktionssiterna är diamantförande och fokuserar nu på att uppnå en hög, jämn produktion.

"Vi är igång på två siter med bra halter, det är en bra start på produktionsåret. Området och floderna är mycket diamantrika och i takt med att vi ser att det vi gör fungerar är visionen att verksamheten skall skalas upp. Vi hoppas kunna slutsortera även på produktionssiten i Lumbembe inom några dagar vilket blir intressant då vi jobbar oss nedåt i fyndigheten och tror på högre halter i takt med att vi pumpar undan sand och rensar fyndigheterna från sten" säger bolagets VD Thomas Häggkvist.

De diamanter som utvinns ur den malm som utgör bolagets andel, ca 55% av totala volymer av processad alluvial malm, är i princip vinst då delar av den alluviala malmen innan slutsortering betalas ut till personal, landskatter, diesel etc för att täcka produktionskostnader. Med bra volymer blir verksamheten snabbt lönsam.

För bildmaterial från verksamheten och projektet se: https://www.instagram.com/africanresources/

Kontakter

Thomas Häggkvist, VD, Africa Resources AB (publ)

Mobnr: +46 70 552 26 22

DRC mob: +243 974 364 746

e-post: [email protected]

Instagram: africanresources

Om oss

Africa Resources AB (publ) fokuserar på prospektering och utvinning av mineraler, främst diamanter i Afrika. Bolagets affärsidé är att med fokus på kostnadseffektivitet, ny teknik samt socialt ansvarstagande kommersialisera afrikanska råvarutillgångar i nära samarbete med lokala partners. Bolagets vision är att vara en aktiv och långsiktig aktör inom utvinning och handel med afrikanska råvaror och naturtillgångar.

Denna information är sådan information som Africa Resources är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-06-22 10:09 CEST.


Om Africa Resources

Africa Resources AB (Publ) is a company focusing on exploration and extraction of minerals in Africa. The company is developing projects based on collaborations with local expertise and partners.

Webbplats
africaresources.se

Prenumerera

Få löpande information från Africa Resources via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn AFRI ISIN-kod SE0009496482