FLER LOJALA ANVÄNDARE OCH ÖKAD ANDEL ÅTERVÄNDANDE ANVÄNDARE

Produktförbättringar och fler lojala "super-användare" leder till en ökad andel återvändande användare under februari jämfört med januari, från 24,0% till 26,3%.

Adventure Box, den ledande sociala molnplattformen för konsumentskapade dataspel, gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online.

Adventure Box fokuserar på de användare som skapar och delar dataspel. Dessa spelskapare lägger i genomsnitt mer tid på plattformen och återvänder oftare till Adventure Box än andra användartyper. De bra spel de skapar bidrar till att attrahera och behålla de spelare som besöker plattformen för att hitta och spela nya spel.

Bolaget har identifierat ett antal "super-användare". Den mest produktiva super-spelskapare har totalt publicerat 232 spel. Dessa spel lockar in många spelare, och exempelvis har vår främsta super-spelare har besegrat över 4 500 andra spelare. En tredje grupp super-användare är mycket sociala. 272 super-chattare skriver betydligt fler kommentarer och gör fler inlägg än andra användare. Bolaget arbetar med att ha en nära relation med sina super-användare för att knyta dem närmare oss och med deras hjälp öka antalet superanvändare.

Bolaget behåller målet om ca 200 000 månatliga besökare medan förbättringar görs på plattformen. Den senaste månaden har man bland annat förbättrat hur spelare kan mötas och spela tillsammans.

- Att vi ökar andelen lojala användare visar att vi är på rätt väg mot vårt mål av kraftig, viral tillväxt. Super-användarna är viktiga som inspiratörer åt andra användare, säger Christopher Kingdon, VD för Adventure Box.

Nyckeltal för Adventure Box februari 2021 (januari inom parentes):

· Antal webbsidesbesökare 209 974 (317 804)

· Andel besökare från spelwebbsidor 13% (9%)

· Andel besökare genom köpt trafik[1] 51% (25%)

· Genomsnittlig kostnad för köpt trafik 0,34 kr (0,09 kr)

· Antal återvändande användare 55 257 (76 192)

· Andel återvändande användare 26,3% (24,0%)

· Antal visningar av stillbildsreklam 37 398 (38 939)

· Intäkt per tusen visningar av stillbildsreklam 4 kr (2 kr)

Notera att pga de mycket stora datamängderna kan ovan nyckeltal, hämtade från Google Analytics/AdSense/Ads, variera över tid.

[1] Andelen besökare från köpt trafik ("paid search") är endast en typ av trafik-köp och visas endast som referens till tidigare månadsrapporters siffror. En stor andel av användarna kommer via andra nätverk där det inte alltid visas varifrån eller varför användare kommer till webbplatsen.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Christopher Kingdon, VD Adventure Box, +46 (0)73 051 1414,

[email protected], corp.adventurebox.com

OM ADVENTURE BOX TECHNOLOGY AB

Adventure Box, den ledande sociala molnplattformen för konsumentskapade dataspel, gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online. Bolagets världsledande streamingteknologi är patentskyddad. Grundat i Stockholm 2014 har bolaget nu även personal i Paris, Sevilla, Malta, Köpenhamn och Kerala (Indien). Adventure Box handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet ADVBOX och ISIN-kod SE0012955276. Redeye AB med e-post [email protected] och telefonnummer +46 8 121 576 90 är företagets Certified Advisor.


Om Adventure Box

Adventure Box, utvecklar och driver en sociala molnplattform för konsumentskapade dataspel, som gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online. Bolagets streamingteknologi är patentskyddad.

Webbplats
corp.adventurebox.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Adventure Box via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ADVBOX ISIN-kod SE0012955276 Certified Adviser Redeye

IR-Kontakt

Michal Bendtsen VD [email protected] +45 26 355 377