ADVENTURE BOX TECHNOLOGY: VAD INNEBÄR FÖRVÄRVET AV KOGAMA?

Förvärvet av det danska företaget Multiverse med spelplattformen KoGaMa ger Adventure Box Technology tillgång till en modern spelplattform, intäktsströmmar samt cirka 700 000 aktiva besökare varje månad. Antalet skapade och publicerade spel är betydligt större på KoGaMa jämfört med den gamla Adventure Box-plattformen.

Den 30 september offentliggjordes att Adventure Box Technology förvärvar det danska företaget Multiverse med spelplattformen KoGaMa.

Den primära motivationen bakom KoGaMa-förvärvet är att driva tillväxt och utöka vår marknadsnärvaro.

  • Vi får tillgång till en väletablerad spelplattform, KoGaMa, med en bevisad meritlista med stark användaraktivitet.
  • KoGaMa har intäkter som genereras genom reklam, köp i appar och möjligheten att utlicensiera tekniken i framtiden.
  • Vi får tillgång till en utökad användarbas, främst genom organisk tillväxt.

KoGaMa ligger cirka två år före Adventure Box gamla spelplattform utvecklingsmässigt och genom förvärvet får vi en plattform som möter användarnas behov på ett bättre sätt. Samtidigt är KoGaMa under ständig utveckling och förbättringar görs kontinuerligt av ett utökat utvecklarteam.

-Vårt initiala fokus har varit att få fötterna stadigt på jorden och skapa en solid grund för vår framtida framgång. Vi är dedikerade till att effektivisera vår verksamhet och minska våra kostnader, och de inledande stadierna av att kombinera våra organisationer och produktionsverksamheter har varit en framgång. Vi ser fram emot att fortsätta på denna väg och uppnå våra affärsmål, säger Michal Bendtsen, VD Adventure Box Technology AB

Att KoGaMa är populärt bland spelskapare visas av bifogade diagram som visar antalet skapade samt publicerade spel under tredje kvartalet på KoGaMa jämfört med den gamla Adventure Box plattformen.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Michal Bendtsen CEO, Adventure Box Technology AB, +45 (0) 26 355 377, [email protected], corp.adventurebox.com

OM ADVENTURE BOX TECHNOLOGY AB

Vi gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online. Bolagets världsledande streamingteknologi är patentskyddad. Grundat i Stockholm 2014 har bolaget nu även personal i Sevilla, Köpenhamn och Madrid. Adventure Box handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet ADVBOX och ISIN-kod SE0012955276. Aktieinvest FK AB med e-post [email protected] och telefonnummer +46 739 49 62 50 är företagets Certified Advisor.


Om Adventure Box

Adventure Box, utvecklar och driver en sociala molnplattform för konsumentskapade dataspel, som gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online. Bolagets streamingteknologi är patentskyddad.

Webbplats
corp.adventurebox.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Adventure Box via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ADVBOX ISIN-kod SE0012955276 Certified Adviser Redeye

IR-Kontakt

Michal Bendtsen VD [email protected] +45 26 355 377