Absolent Group har tagit hem en stor order i Storbritannien

Englandsbaserade Cades Ltd, del av Absolent Group, har säkrat en order på 32,6 MSEK från ett stort träbearbetningsbolag i Storbritannien. Ordern är den största som Absolent Group någonsin tagit hem.

Kontraktet innefattar ett stoftutsugssystem samt lagringssilos för träavfall som kommer att vara ATEX-godkända. Installationen av systemet kommer att starta i oktober 2019 och beräknas pågå under 12 månaders tid.

"Det är väldigt glädjande att kunden har valt Cades Ltd för det här projektet. Cades blev en del av Absolent Group i slutet av januari och stabiliteten som det har medfört var en av anledningar till varför Cades vann den här ordern"

"Utöver filter och fläktar, så kommer systemet inkludera 17 rörkanaler från FastClip. FastClip rören tillverkas av Gallito i Storbritannien som är ett annat bolag i Absolentkoncernen. Systemet kommer även att tillämpa Ecogate teknologin som optimerar systemets energikonsumption. Projektet är ett bra exempel på Absolent Groups breda förmåga att tillhandahålla den bästa lösningen för kundens behov efter våra senaste förvärv" säger Filtermist Internationals CEO James Stansfield.

2019-08-13

Ytterligare information:

Axel Berntsson, VD och CEO: 0510 - 484000.

Absolent Group AB är listat på Nasdaq First North Stockholm.
Certified Adviser för Absolent Group AB är Erik Penser Bank AB. Tel 08-463 83 00.
E-Mail: [email protected] 


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank