REG

Absolents styrelseordförande vinnare av Guldklubban för Region Väst 2020

Absolent Group AB:s styrelseordförande, Mikael Ekdahl, har idag blivit utsedd till vinnare av Guldklubban för Region Väst. Guldklubban är en utmärkelse för effektivt och affärsinriktat styrelsearbete instiftat av revisions- och konsultföretaget Deloitte och den ideella föreningen StyrelseAkademien.

Juryns motivering till valet av vinnare - Guldklubban 2020, Region Väst

"Med en tydlig, långsiktig och väl förankrad strategi har det lilla bolaget kunnat växa i en allt större kostym fram till dagens position som en av de absoluta ledarna i sin bransch. Ordförandens tydliga ledarstil och gedigna sakkunskap, inte minst inom förvärvsprocesser, har mycket starkt bidragit till att företaget "vågat se stort" och ta viktiga beslut samt tillsätta resurser längs tillväxtresan.

Dessutom influerar ordförandens ledarskap bolagets kultur på ett mycket bra sätt. Han skapar en god samarbetsanda i styrelsen och arbetsro åt bolagets ledning samt finns alltid till hands på ett konkret och personligt sätt när så krävs. Hans roll som ordförande sammanfattas bäst som Långsiktig, Lyhörd och Reko."

Mikael har varit styrelseordförande för Absolent sedan 2011 då bolaget omsatte ca 130 miljoner och utvecklat bolaget till dagens börsnoterade koncern som 2019 omsatte över en miljard kronor.

"Vi på Absolent tycker att utmärkelsen är välförtjänt då Mikael har guidat bolaget föredömligt såväl under kraftfulla tillväxtfaser som utmanande perioder som Finanskrisen, plötsligt och oväntat VD-byte och Coronapandemin. Han har en fin förmåga att balansera risk mot möjligheter och att skapa ett konstruktivt diskussionsklimat som för bolaget framåt ", säger Axel Berntsson, VD och Koncernchef Absolent Group

Kontakt:

VD och Koncernchef Axel Berntsson +46 510 48 40 00

Absolent Group AB är listad på Nasdaq First North Growth Market.

Certified Adviser för Absolent Group AB är Erik Penser Bank AB Tel. +46 8-463 83 00.

Email: [email protected]


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Erik Penser Bank