Zesec och X2 Wireless presenterar gemensam lösning som räddar liv

Zesec och X2 Wireless lanserar tjänst inom branddetektering och nödutrymning som räddar liv och egendom

X2 Wireless tillhandahåller ett modernt sensorsystem med bland annat uppkopplade brandvarnare som varnar vid brand och har full integration mot SOS Alarm som i sin tur förmedlar larm till räddningstjänsten. Zesec erbjuder produkter och tjänster som digitaliserar infrastrukturen för fastigheter genom mobil porttelefoni och access.

Vid rökutveckling aktiveras de inbyggda sensorerna i brandvarnaren för temperaturmätning och om temperaturen ökar blir det ett verifierat brandlarm som kan skickas direkt till SOS Alarm och räddningstjänst. Med Zesecs digitala styrenhet MX installerad i entrén låses dörren upp automatiskt vid verifierat brandlarm så att boende enklare kan ta sig ut och räddningstjänsten komma in.

- Zesec digitaliserar infrastrukturen för fastigheter med mobil porttelefoni och access. Samarbetet med X2 Wireless är ett utmärkt exempel hur två IoT-lösningar i samverkan inte bara var för sig skapar nytta utan tillsammans också kan bidra till att rädda liv och egendom, säger Magnus Gilborne VD på Zesec.

- Samarbetet med Zesec stärker vårt erbjudande mot flerbostad och vi ser fram emot att erbjuda befintliga och nya kunder konceptet för nödutrymning. Vi släcker inte bränder men vi kan hjälpa till med tidig och relevant information för att rädda liv och fastigheter, säger Mattias Jonsson VD på X2 Wireless.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Gilborne, VD på Zesec of Sweden AB (publ)
[email protected]
+46 70 375 40 74

Om Zesec
Zesec of Sweden AB (publ) är ett bolag, noterat på NGM Nordic SME, som digitaliserar infrastrukturen för fastigheter med mobil porttelefoni och access. Med Zesec-appen flyttar nycklarna in i mobilen vilket gör att exempelvis fastighetsskötare eller boende inte behöver använda fysisk nyckel, kort eller nyckelbricka för att komma in eller vara fysiskt på plats för att släppa in någon. Bolaget har skapat en digital integrationsplattform som är kompatibel med marknadens digitala lås. Vi bygger det nyckelfria samhället
www.zesec.com

Om X2 Wireless
X2 Wireless är experter på digitalisering och hjälper dig att göra din fastighet uppkopplad - säkert och användarvänligt. Tillsammans med X2s systerbolag, Foab Systems, har vi mer än 40 års erfarenhet gällande säkerhetssystem för fastighetsägare, industrier och kommuner. X2 Wireless arbetar uteslutande med IoT-lösningar för att öka trygghet, effektivitet och förutsägbarhet för kommunala och privata fastighetsägare, företag och bostadsrättsföreningar. System och teknik som är svåra används inte, och då blir de meningslösa. Bolagets vision är att alla fastigheter ska ha uppkopplade och smarta sensorer. Bolagets kunder finns inom kommun, fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, industrier, hotell, särskilda boenden och privata bostäder. Med X2s hjälp blir digitaliseringen enkel.
www.x2wireless.com


Om Avsalt Group

Webbplats
avsalt.com

Prenumerera

Få löpande information från Avsalt Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic SME Kortnamn AVSALT ISIN-kod SE0015812540