REG

XP Chemistries offentliggör teckningskurs för teckningsoptioner av serie TO2

DETTA PRESSMEDDELANDE FÅR INTE OFFENTLIGGÖRAS, PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, STORBRITANNIEN, SYDAFRIKA, SYDKOREA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN ÅTGÄRD SKULLE VARA OLAGLIG ELLER FÖREMÅL FÖR LEGALA RESTRIKTIONER.

XP Chemistries AB ("XPC" eller "Bolaget") emitterade i samband med den företrädesemission av units som Bolaget genomförde under det fjärde kvartalet 2023 totalt 48 010 350 teckningsoptioner av serie TO2 ("Teckningsoptionerna" eller "TO2"). Varje Teckningsoption berättigar till teckning av en (1) ny aktie i Bolaget under perioden från och med den 12 september 2024 till och med den 26 september 2024. Teckningskursen för nyttjande av Teckningsoptionerna ska fastställas till ett belopp motsvarande 70 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under perioden från och med den 28 augusti 2024 till och med den 10 september 2024 ("Mätperioden"), dock lägst aktiens kvotvärde (cirka 0,0334 SEK per aktie) och högst 0,13 SEK per aktie. Den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under Mätperioden uppgick till 0,100086 SEK per aktie och teckningskursen för nyttjande av Teckningsoptionerna har därmed fastställts till 0,07 SEK per aktie.

I enlighet med teckningsoptionsvillkoren ska innehavare äga rätt att, under perioden från och med den 12 september 2024 till och med den 26 september 2024, teckna en (1) ny aktie i XP Chemistries för varje en (1) Teckningsoption. Teckningskursen för teckning av en (1) ny aktie med stöd av Teckningsoption ska motsvara 70 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under perioden från och med den 28 augusti 2024 till och med den 10 september 2024, dock lägst aktiens kvotvärde (cirka 0,0334 SEK) och högst 0,13 SEK. Den volymvägda genomsnittliga betalkursen i Bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market under Mätperioden uppgick till 0,100086 SEK. Teckningskursen för aktier som tecknas i XP Chemistries med stöd av Teckningsoptionerna har därmed fastställts till 0,07 SEK per aktie.

Mer info och fullständiga villkor för Teckningsoptionerna finns att tillgå på Bolagets hemsida: https://investor.xpchemistries.com/.

För det fall samtliga Teckningsoptioner nyttjas för teckning av nya aktier i Bolaget kommer Bolaget att tillföras cirka 3,4 MSEK före emissionskostnader, vilka beräknas uppgå till cirka 0,25 MSEK. 

För att Teckningsoptionerna inte ska förfalla värdelösa krävs att innehavaren aktivt nyttjar sina Teckningsoptioner för teckning av nya aktier i Bolaget senast den 26 september 2024, alternativt avyttrar sina Teckningsoptioner senast den 23 september 2024. Observera att vissa förvaltare kan komma att stänga sin anmälan tidigare än den 23 september.

Sammanfattande villkor för teckningsoptionerna

  • Villkor: En (1) Teckningsoption av serie TO2 berättigar till teckning av en (1) ny aktie i Bolaget.
  • Teckningskurs: 0,07 SEK per aktie, courtage utgår ej.
  • Nyttjandeperiod: 10 september 2024 till den 26 september 2024.
  • Sista dag för handel med TO2: den 23 september 2024.

Hur Teckningsoptionerna nyttjas:

Förvaltarregistrerade Teckningsoptioner (depå):

Teckning och betalning genom utnyttjande av Teckningsoptionerna ska ske i enlighet med anvisningar från respektive förvaltare. Vänligen kontakta er förvaltare för ytterligare information. Notera att förvaltare kan ha ett tidigare svarsdatum för teckning av aktier genom nyttjande av Teckningsoptionerna. Innehavare som har sitt innehav av TO2 förvaltarregistrerat uppmanas därmed att kontakta sin förvaltare i ett tidigt skede.

Direktregistrerade Teckningsoptioner (VP-konto):

Teckning ska ske genom samtidig kontant betalning enligt instruktioner på anmälningssedeln som kommer finnas tillgänglig på Bolagets och Mangold Fondkommission AB:s respektive hemsidor inför att nyttjandeperioden inleds https://investor.xpchemistries.com/ eller https://emission.mangold.se/emissioner/inbjudan-till-utnyttjande-av-teckningsoptioner-av-serie-to-2-i-xp-chemistries-ab/). Teckningsoptionerna ersätts därefter med interimsaktier (IA) i väntan på registrering hos Bolagsverket.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare och Eversheds Sutherland Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Bolaget i samband med nyttjandet av Teckningsoptionerna.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Nelsson, VD på XP Chemistries AB
[email protected]
+46 72 25 00 415
Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB

Om XP Chemistries

XP Chemistries är ett svenskt bioteknikbolag med patenterade teknologier för att framställa kapsaicin från hållbara skogsråvaror, något som traditionellt har skett från chilifrukter. Bolagets teknologi medför en rad fördelar, bland annat att processen är hållbar, kapsaicinet får en mycket högre renhet, processen är kostnadseffektiv och enkel att skala upp. Kapsaicin är ett fettlösligt, färg- och doftlöst, vaxartat ämne och är orsaken till den upplevda hettan i växtarter tillhörande släktet chilipeppar. Kapsaicin används i dag i flertalet produkter, bland annat i djurfoder, skadedjursbekämpning, kosmetika och medicinska produkter. Bolagets verksamhet är inriktad på att utveckla produkter baserade på kapsaicin som är producerat med Bolagets patenterade process och är i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling. Bolaget är idag uppdelat i fyra marknadsområden som alla kommer producera och marknadsföra produkter innehållande kapsaicin. De fyra marknadsområdena heter Feed, Cosmetics, Life och Protect. Bolagets verksamhet bidrar till hållbar produktion och konsumtion genom att bland annat motverka överanvändning av antibiotika. Mer info på https://www.xpchemistries.com/

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner. Mottagare av detta pressmeddelande i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har publicerats, offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana restriktioner. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i XP Chemistries i någon jurisdiktion.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till USA, Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Storbritannien, Sydafrika, Sydkorea eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande lagar och regler. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.


Om XP Chemistries

XP Chemistries är ett världsledande innovativt företag som har en omfattande, internationell patentportfölj som täcker effektiv och hållbar naturinspirerad teknik baserad på optimala kombinationer av nya katalytiska processer för produktion av biobaserade kemikalier. Företaget är den första producenten av hållbara och högkvalitativa skogsbaserade kapsaicin och analoger.

Webbplats
sv.xpchemistries.com
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från XP Chemistries via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn XPC ISIN-kod SE0016787279 Certified Adviser Mangold Fondkomission

IR-Kontakt

Erik Nelsson VD [email protected] 072–2500415