Xavitech satsar på IoT

Styrelsen har beslutat att gå vidare med att bli den första mikropumpen på marknaden som ansluter till sakernas internet(IoT).

Detta skapar många nya möjligheter när internet får tillgång till pumpens information och funktion samt att pumpen får tillgång till den kollektiva informationen och processorkraften på internet. Det öppnar för bland annat användning av AI (artificiell intelligens) samt centraliserad datalagring och styrning.

-Vi ser många branscher och områden där detta är applicerbart och vi får en ännu mer förädlad produkt där vår unika teknologi att känna av tryck och andra parametrar kommer till sin fulla potential. säger VD Jonathan Grip

Xavitech är väl förberedd för att ansluta till internet. Man är idag den enda mikropump på marknaden som redan har inbyggda sensorer och mikroprocessorer. Denna marknad växer kraftigt och förväntas växa från 130 miljarder dollar 2015 till 883 miljarder dollar 2022 med en årlig tillväxt om 32,4% enligt Market & Markets.

Rörande beslut om NPWT så meddelar styrelsen att man fortsatt bereder frågan och i nuläget inte har svar på alla frågeställningar.

IoT är ett begrepp för den utveckling som innebär att maskiner, fordon, gods, hushållsapparater, kläder med mera förses med små inbyggda sensorer, processorer och anslutning till internet. Detta medför att dessa enheter kan uppfatta sin omvärld, kommunicera med den och på så sätt anpassa sig till situationer och medverka till att skapa smarta, attraktiva och hjälpsamma miljöer, varor och tjänster.

NPWT är en förkortning av negative pressure wound theraphy. Det används inom avancerad sårvård för att snabba på läkningen av svårläkta sår.

Härnösand, 29 november 2017

För mer information kontakta:

Jonathan Grip, VD
0708 47 46 71
[email protected]

Hemsida: www.xavitech.com

Kort om Xavitech

Xavitech som är listat på NGM Nordic MTF har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541