REG

Kallelse till extra bolagsstämma i Xavi Solutionnode AB (publ)

Aktieägarna i Xavi Solutionnode AB (publ), org.nr 556675-2837 ("Bolaget"), kallas härmed till extra bolagsstämma att hållas fredagen den 19 januari 2024 klockan 13:00 i Törngren Magnell & Partners Advokatfirmas lokaler, Jakobs Torg 3, 111 52 Stockholm. Inregistrering till stämman börjar klockan 12:30.

Rätt att delta och anmälan

Rätt att delta i stämman har den som

dels           är införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 11 januari 2024,

dels           anmält sig till Bolaget senast den 15 januari 2024 per post till Xavi Solutionnode AB (publ), c/o The Works Sverige AB, Klarabergsgatan 60, 111 21 Stockholm, eller per epost till [email protected]. I anmälan ska uppges namn eller företagsnamn, personnummer eller organisationsnummer, adress, telefonnummer, aktieinnehav och eventuella biträden (högst två).

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att få delta i stämman och utöva sin rösträtt, tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn i aktieboken hos Euroclear (s.k. rösträttsregistrering). Framställningen av bolagsstämmoaktieboken per avstämningsdagen den 11 januari 2024 kommer att beakta rösträttsregistreringar som har gjorts senast den 15 januari 2024. Det innebär att aktieägaren i god tid före den 15 januari 2024 måste begära att förvaltaren genomför sådan rösträttsregistrering.

Ombud m.m.

Aktieägare som företräds av ombud ska utfärda skriftlig, undertecknad och daterad fullmakt för sådant ombud. Fullmakten i original samt eventuellt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar utvisande behörig företrädare bör i god tid före stämman insändas till Xavi Solutionnode AB (publ), c/o The Works Sverige AB, Klarabergsgatan 60, 111 21 Stockholm. Fullmakt får inte vara äldre än ett år om det inte anges längre giltighetstid i fullmakten (högst fem år). Fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.xavisolutions.se.

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Val av en eller två justeringspersoner.
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  6. Godkännande av dagordning.
  7. Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter.
  8. Fastställande av arvoden till styrelsen.
  9. Val av styrelse.
  10. Beslut om ändring av gränserna för aktiekapitalet i bolagsordningen och minskning av aktiekapitalet utan indragning av aktier.
  11. Stämmans avslutande.

Beslutsförslag

Punkt 7 - Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter

mySafety Group AB, som vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande innehar cirka 29,09 procent av det totala antalet aktier och cirka 28,77 procent av det totala antalet röster i Bolaget ("Aktieägaren"), föreslår att styrelsen, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, ska bestå av tre ledamöter utan suppleanter.

Punkt 8 - Fastställande av arvoden till styrelsen

Aktieägaren föreslår att arvode ska utgå med 250 000 kronor till styrelseordföranden och med 120 000 kronor vardera till övriga styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Arvodet ska utgå proportionerligt i förhållande till hur stor del av mandatperioden som respektive styrelseledamot innehaft uppdraget.

Punkt 9 - Val av styrelse

Aktieägaren föreslår att stämman beslutar om omval av Marcus Pettersson, Robert Carlén och Paul Rehn till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Aktieägaren föreslår att stämman beslutar om omval av Marcus Pettersson till styrelsens ordförande.

Om stämman beslutar i enlighet med förslaget kommer styrelsen, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, att bestå av ledamöterna Marcus Pettersson (ordförande), Robert Carlén och Paul Rehn. Om stämman beslutar i enlighet med förslaget kommer styrelseledamöterna Margareta Strandbacke, Pär Råghall och Anders Hibell att avgå som styrelseledamöter.

Punkt 10 - Beslut om ändring av gränserna för aktiekapitalet i bolagsordningen och minskning av aktiekapitalet utan indragning av aktier

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om (i) ändring av gränserna för aktiekapitalet i bolagsordningen, och (ii) minskning av aktiekapitalet utan indragning av aktier enligt nedan. Förslagen ska anses som ett förslag och därför antas av stämman som ett och samma beslut.

 (i) Ändring av gränserna för aktiekapitalet i bolagsordningen

För att möjliggöra föreslagen minskning av aktiekapitalet enligt punkt (ii) nedan föreslår styrelsen att stämman fattar beslut om ändring av gränserna för aktiekapitalet i bolagsordningen enligt följande.

Befintlig lydelse

Föreslagen lydelse

4. Aktiekapital

Aktiekapitalet ska vara lägst 37 458 924 kronor och högst 149 835 696 kronor.

4. Aktiekapital

Aktiekapitalet ska vara lägst 4 994 523 kronor och högst 19 978 092 kronor.

(ii) Minskning av aktiekapitalet utan indragning av aktier

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att minska Bolagets aktiekapital med 32 464 401,06 kronor, från 37 458 924,30 kronor till 4 994 523,24 kronor. Ändamålet med minskningen är avsättning till fritt eget kapital. Minskningen ska ske utan indragning av aktier varvid kvotvärdet ändras från 0,3 kronor till 0,04 kronor.

Den föreslagna minskningen förutsätter ändring av bolagsordningen.

För att verkställa beslutet avseende minskning av aktiekapitalet för avsättning till fritt eget kapital erfordras tillstånd från Bolagsverket eller allmän domstol.

Styrelsen, eller den styrelsen utser, bemyndigas att vidta de smärre justeringar av ovanstående beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.

För giltigt beslut ska förslaget biträdas av aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de på stämman företrädda aktierna.

Övrigt

Handlingar

Styrelsens och Aktieägarens förslag till beslut samt därtill hörande handlingar hålls tillgängliga hos Bolaget på Klarabergsgatan 60, 111 21 Stockholm och på Bolagets webbplats, www.xavisolutions.se, senast två veckor före stämman och sänds kostnadsfritt till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress.

Aktieägarnas frågerätt

Aktieägarna erinras om rätten att vid stämman begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören i enlighet med 7 kap 32 § aktiebolagslagen.

Antalet aktier och röster i Bolaget

Vid tidpunkten för denna kallelses utfärdande uppgår det totala antalet aktier i Bolaget till 124 863 081, varav utgör 1 375 000 A-aktier, motsvarande 2 750 000 röster, och 123 488 081 utgör B-aktier, motsvarande 123 488 081 röster, varvid det totala antalet röster uppgår till 126 238 081. Bolaget innehar inga egna aktier.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas, https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Intigitetspolicy-bolagsstammorsvenska.pdf

______________

Stockholm i december 2023

Xavi Solutionnode AB (publ)

Styrelsen

För mer information vänligen kontakta:

Margareta Strandbacke

tf VD/Koncernchef

[email protected]

Mobil +46 72 522 22 75

Växel +46 8 60 10 100

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 20 december 2023 kl. 08:30 CET.

Xavi Solutionnode-koncernen, är noterat på NORDIC SME sedan 2017 har till föremål att huvudsakligen investera i informationsteknologi, systemutveckling och IT support och Service. Verksamheten bedrivs i huvudsak i självständiga dotterbolag, främst Frontwalker Group AB och Tavana IT AB.

Frontwalker och Tavana erbjuder resurs- och kompetensförstärkning inom systemutvecklingsprocessens alla faser, helhetsåttaganden kring utveckling och förvaltning av stora kundspecifika IT-system samt för bemanning av IT-support. Frontwalker bedrivs i självständiga dotterbolag i Malmö, Stockholm, Uppsala, Göteborg och Sundsvall och sysselsätter ca 110 medarbetare.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541