Unibap sluter avtal med Assars Industri AB om installation av kvalitetsavsyningssystem för pulverlackering

Assars Industri AB lägger beställning från Unibap AB (publ.) avseende ett system för kvalitetsavsyning av lackerade detaljer. Unibap ska under våren/sommaren leverera en intelligent avsyningscell baserad på Intelligent Vision Platform (IVP) för identifiering av lackeringsdefekter i Assars pulverlackeringslina.

Lösningen innefattar en automatiserad avsyning av lackerade detaljer, lösningen kommer känna igen kritiska produktionsfel som kan uppstå under lackering och baseras på Unibaps Intelligent Vision Platform (IVP). IVP använder sig av neurala nätverk (AI) som lärs upp för att identifiera målningsdefekter och kommer fungera som ett stöd i avsyningsprocessen i fabriken. Systemet kommer att bidra till högre kvalitet samtidigt som den minskar risken att felaktigt lackerade produkter levereras.

- Det är fantastiskt roligt att Assars gett oss förtroendet att leverera en intelligent automationscell. Då det gäller avsyning av pulverlack ger det oss möjligheten att utnyttja vår tidigare lösning för industriell lackering och visa att den går att reproducera i en ny produktionsmiljö. Assars är ett innovativt och framåttänkande bolag och en perfekt samarbetspartner för oss, säger Mikael Steiner, försäljningschef vid Unibap AB

Assars Industri AB är ett legolackeringsföretag som specialiserar sig på högkvalitativ pulverlackering. Företaget har lång erfarenhet av pulverlackering och har kapacitet att hantera både små och stora produktionsserier ämnade för såväl inomhus- som utomhusbruk. Företaget är baserat i Hillerstorp.

- Som en av de ledande inom kvalitativ pulverlackering vill vi höja bransch-standarden med ett kvalitetssäkringssystem från Unibap. Vårt mål är att kunna erbjuda en högkvalitativ repeterbar kvalitetskontroll och med Unibaps beprövade system ser vi detta som möjligt. Det är spännande för oss att implementera AI i vår produktion för att ligga i framkant inom automatiserad produktion. Det här är ett innovationssteg framåt för oss och även för hela branschen, säger David Holmberg, platschef vid Assars Industri AB

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn

Verkställande Direktör

[email protected]

+46 70 7833215

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som i dag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, [email protected], är Bolagets Certified Adviser.

Bifogade filer

1_PM-Assars-final.pdf

Om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Webbplats
www.unibap.com

Prenumerera

Få löpande information från Unibap via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn UNIBAP ISIN-kod SE0009606809 Certified Adviser FNCA