Unibap kompletterar SpaceCloud ekosystem med ledande programvara för geografisk informationsanalys

Unibap AB (publ) har tillsammans med SaraniaSat Inc visat att L3Harris Geospatials programvara ENVI/IDL kan användas på Unibaps produkter. Det innebär att datadrivna geografiska baserade beslut med liten fördröjning som till exempel automatisk identifiering av problem, bevakning av förändringar, prioritera, agera och optimera, samt förstå trender och göra prognoser kan göras i satelliter. Många geografiska analysverktyg på jorden använder ENVI som underliggande ramverk och nu kan dessa lyftas upp i rymdsystem med liten arbetsinsats.

Testerna genomfördes i Uppsala under oktober utifrån kommersiellt tillgängliga multispektrala satellitbilder. Testerna visade möjligheterna att följa och identifiera objekt i nära realtid med ENVI och maskininlärning som en SpaceCloud applikation. ENVI kan analysera och hantera många olika typer av sensordata, inklusive data från hyper-, multi- och termisk spektrala sensorer, lasermätning (LiDAR) och molnoberoende SAR radar.

Det positiva utfallet av testerna ligger till grund för att Unibap och SaraniaSat avser genomföra demonstrationer i rymden och parallellt ta fram affärsmodeller.

- Det är otroligt stimulerande att se hur snabbt vi kunde ta en industriledande mjukvara som ENVI och visa att den kan köras på SpaceCloud i rymden med tillhörande maskininlärningsramverk. Detta öppnar nya möjligheter för kunder till SpaceCloud och ger oss en rejäl värdeökning i ekosystemet, säger Fredrik Bruhn, VD Unibap.

- I denna "Big Data" -ålder som vi lever i krävs sofistikerad artificiell intelligens och maskininlärningsalgoritmer för att snabbt extrahera användbar information för affärsbeslut. För första gången har Unibap AB och SaraniaSat lyckats demonstrera kraftfull analys av satellitbilder för sina kunder. Vi är oerhört glada över denna demonstration och de möjligheter som nu öppnar sig inom kommersiella och statliga affärsvertikaler inom rymdområdet, säger Tom George, VD SaraniaSat.

Läs mer om L3Harris Geospatial ENVI mjukvara,

https://www.l3harrisgeospatial.com/Software-Technology/ENVI

SpaceCloud® är ett varumärke ägt av Unibap.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn

Verkställande Direktör

[email protected]

+46 70 7833215

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som i dag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, [email protected], är Bolagets Certified Adviser.

Om SaraniaSat

SaraniaSat is a US-incorporated small business aimed at developing advanced, high-performance computing solutions at the Edge. These solutions are aimed at providing actionable information rapidly to commercial and government decision makers. SaraniaSat's ultimate goal is to implement its H-cubed vision, namely a constellation of Low Earth Orbiting Satellites acquiring High Spatial Resolution, High Spectral Resolution, Hyperspectral Imagery, combined with High Performance Onboard Computing thereby making Remote Sensing impact daily lives much in the same way as the Cell Phone and the Internet.

For more information, please visit SaraniaSat's website at: https://www.saraniasat.com/


Om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Webbplats
www.unibap.com

Prenumerera

Få löpande information från Unibap via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn UNIBAP ISIN-kod SE0009606809 Certified Adviser FNCA