REG

Anders Blomberg utses till ny VD för Unibap

Styrelsen i Unibap har utsett Anders Blomberg till ny VD och han kommer att tillträda sin tjänst senast den 4 mars 2021. Som tidigare kommunicerats kommer nuvarande VD Fredrik Bruhn att ta rollen som bolagets Chief evangelist inom digitalisering samt att kvarstå som styrelseledamot i bolaget.

Anders Blomberg har lång erfarenhet från olika ledande positioner, bland annat som VD för Crane Currency, olika ledande befattningar på Accenture Sverige och Sandvik. Anders har stor vana och erfarenhet av att ha arbetat med komplex försäljning och att leda förändringsprojekt som innefattar industriell IT. Närmast kommer han från tjänsten som Interims VD för Sergel Kredittjänster AB. Anders har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från Linköpings universitet.

- Jag är hedrad och väldigt glad över att få möjligheten att leda Unibap in i nästa fas. Unibap är ett otroligt spännandebolag med stor potential och en stark innovationskraft. Jag ser verkligen framemot att få förverkliga Unibaps ambitiösa plan tillsammans med Fredrik och resten av teamet på Unibap, säger Anders Blomberg

- Jag är mycket glad över att kunna utse Anders Blomberg till ny VD. Anders erfarenhet och förståelse över hur man skapar tillväxt i en komplex innovationsdriven verksamhet i kombination med hans strategiska, operativa och organisatoriska förmåga gör att han är mycket lämpad att leda bolaget i nästa steg av vår utveckling, säger Hans Enocson, styrelseordförande i Unibap.

För mer information, vänligen kontakta:

Hans Enocson

Styrelseordförande

[email protected]

+46 70 628 61 94

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som i dag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, [email protected], är Bolagets Certified Adviser.


Om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Webbplats
www.unibap.com

Prenumerera

Få löpande information från Unibap via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn UNIBAP ISIN-kod SE0009606809 Certified Adviser FNCA