Tempest Security tecknar avtal med USA:s största säkerhetsleverantör Allied Universal

Tempest Security AB publ ("Tempest" eller bolaget") har idag ingått ett ramavtal med USA:s största säkerhetsleverantör Allied Universal (AUS) om att bli samarbetspartner i Sverige.

AUS har globalt över 200 000 anställda och omsätter 8,3 miljarder dollar primärt i USA och Canada. AUS europeiska närvaro är framförallt i Storbritannien.

Avtalet skapar möjligheter för Tempest att hjälpa AUS vid säkerhetsleveranser till AUS globala kunder och kontrakt och omfattar såväl stationär- och ronderande bevakning likväl som tjänster inom Risk solutions så som personskydd, eventsäkerhet och konsultativa tjänster.

Avtalet innehåller inga garantier om volymer och estimat är svåra att ge då det är beroende av vilka avtal AUS ingår. Förfrågningar finns redan om leverans av bevakningstjänster i flera europeiska länder samt för Risk Solutions tjänster inom hela EMEA regionen. Tempest tjänster kommer att bli en integrerad del i de globala offerter som AUS lämnar och tjänster som AUS levererar.

-Vi på Tempest har stora förhoppningar på det här avtalet, Med det hoppas vi att under de kommande åren kunna nå kunder vi tidigare inte fått möjlighet att offerera i samband med de globala upphandlingarna. Jag ser AUS som en intressant partner att samarbeta med då de likt oss haft en oerhört stark tillväxtresa, säger Tempest Security VD Andrew Spry.

Tempest Security genomför sedan en längre tid enskilda uppdrag åt AUS inom uniformerad bevakning inom EU samt personskyddstjänster över EMEA regionen.

För ytterligare information kontakta:
Andrew Spry, VD Tempest Security AB (publ)
[email protected]
072-454 14 30

Tempest Security är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.
Tempest Securitys Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 - 684 211 10, [email protected], www.eminova.se

Tempest Security AB (publ) är ett av Sveriges snabbast växande säkerhetsbolag. Vi arbetar med långsiktiga relationer med både våra kunder samt medarbetare och ser oss som en partner till alla vi stödjer i säkerhetsfrågor. Våra lösningar anpassas efter kundens behov och vi står redo att hantera alla aspekter av våra kunders säkerhet, från bevakning med stationär personal eller rondbilar till personskydd, utredningar, bakgrundskontroller, säkerhetsinstallationer och service, larmcentraltjänster och mycket annat. Vi har vårt säte i Sverige och majoriteten av våra anställda finns här. Sedan 2017 är vi etablerade även i Storbritannien, Tyskland och Turkiet och sedan 2018 i Finland och Norge.

Bifogade filer

PRM-AUS.pdf

Om Tempest Security

Webbplats
investor.tempest.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Tempest Security via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn TSEC ISIN-kod SE0010469221 Certified Adviser Eminova Fondkommission

IR-Kontakt

Henrik Vikland Chief Financial Officer [email protected] 010-457 77 60