Tempest Security AB (Publ) tecknar avtal om 228 MSEK med Scania CV AB i Sverige

Tempest Security har tecknat ett avtal med Scania CV AB i Sverige, ett världsledande företag inom transportlösningar, som startar 17 juni 2019.

I uppdraget ingår en omfattande säkerhetsleverans från hela Tempest tjänsteutbud med fokus på stationära och mobila bevakningstjänster, förebyggande brandskyddsarbete samt receptionstjänster i Södertälje, Luleå och Oskarshamn. Uppdraget sträcker sig över tre år med möjlighet till två optionsår. Ordervärdet beräknas uppgå till minst 137 MSEK under initiala tre åren. Inklusive två optionsår uppgår det totala avtalsvärdet till cirka 228 MSEK.

Avtalet innebär att Tempest Security etablerar sig på två nya orter, Luleå och Oskarshamn, samt ökar sin närvaro i Södertälje. Avtalet innebär betydande nyrekryteringar på samtliga orter.

- Avtalet med Scania är det största i vår histora och resultatet av ett långt förhandlingsarbete där vi utmanat oss själva för att hitta kreativa och kundanpassade lösningar. Vår ambition att utmana och utveckla oss själva, våra kunder och hela säkerhetsbranschen; våra engagerade och kompetenta medarbetare; och vår förmåga att erbjuda anpassade lösningar för unika kundbehov har varit betydelsefulla faktorer för att vi erhållit detta förtroenden. Vi ser fram emot att inleda ett nära, långsiktigt och innovativt samarbete med våra nya partners säger Andrew Spry, VD för Tempest Security AB (publ).

2019-04-05

För ytterligare information kontakta:
Andrew Spry, VD Tempest Security AB (publ)
[email protected] 
072-454 14 30

Denna information är sådan som Tempest Security är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 april 2019 kl. 13:00 CET.

Tempest Security är noterat på Nasdaq First North sedan den 6 december 2017. Arctic Securities är Tempest Securitys Certified Advisor, email: [email protected], tel: +46 844 68 61 00.
Tempest Security AB (publ) är ett av Sveriges snabbast växande säkerhetsbolag. Vi arbetar med långsiktiga relationer med både våra kunder samt medarbetare och ser oss som en partner till alla vi stödjer i säkerhetsfrågor. Våra lösningar anpassas efter kundens behov och vi står redo att hantera alla aspekter av våra kunders säkerhet, från bevakning med stationär personal eller rondbilar till personskydd, utredningar, bakgrundskontroller, säkerhetsinstallationer och service, larmcentraltjänster och mycket annat. Vi har vårt säte i Sverige och majoriteten av våra anställda finns här. Sedan 2017 är vi etablerade även i Storbritannien, Tyskland och Turkiet och sedan 2018 i Finland och Norge.


Om Tempest Security

Webbplats
investor.tempest.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Tempest Security via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn TSEC ISIN-kod SE0010469221 Certified Adviser Eminova Fondkommission

IR-Kontakt

Henrik Vikland Chief Financial Officer [email protected] 010-457 77 60