Tempest Security AB (publ) lanserar Global Support Services

Affärsresor är en mångmiljardmarknad globalt och svenska företag och organisationer har av tradition en hög andel affärsresenärer. Affärsresor blir allt längre och kombineras alltmer med privata resor för avkoppling. Resenärer önskar i allt större utsträckning att tjänster kopplade till resan är digitala och automatiserade. Att använda appar för att få en så smidig resa som möjligt är alltmer vanligt. Denna del av affärsresemarknaden är en mångmiljonindustri som växer kraftigt och har en hög utvecklingspotential.

Tempest Security lanserar affärsområdet Global Support Services (GSS) för affärsresemarknaden med målet att bli en av Sveriges ledande aktörer inom resesäkerhet. Inom GSS arbetar vi med ett antal olika tjänster. Det inkluderar riskanalys, stöd vid extraordinära händelser, digitala säkerhetslösningar, krisledning med mera. GSS kommer att ha stöd dygnet om via vårt Security Operations Center (SOC), vilket verkar i en certifierad och auktoriserad larmcentral.

I november kommer vi att introducera en trygghetsapp i samarbete med Global Warning Systems AB. Systemet kopplas till vår SOC, där våra operatörer följer vad som händer globalt dygnets alla timmar.  Är du i ett område som är drabbats av exempelvis naturkatastrofer, strejker, bränder eller terrorattentat kan assistans koordineras direkt och vår SOC kan agera proaktivt. Du som använder vår lösning kan också själva söka efter uppdaterad information allt ifrån vilka sjukdomar som är aktuella i ett visst område till hur du kontaktar vår SOC om du önskar assistans av polis, ambulans eller räddningstjänst i ett specifikt land.

Har du och din organisation mer omfattande behov tillhandahåller vi analyser för riskfyllda områden och förbereder dig med rätt utbildning och utrustning inför uppdragen. Vid extraordinära händelser kan ett GSS Response Team sättas in varsomhelst i världen. Ett GSS Response Team består av säkerhetspersonal men även personal med sjukvårdskompetens. Genom GSS globala nätverk kan lokala resurser mobiliseras snabbt och effektivt.

Ytterligare support finns i form av krisledningsstöd, vilket inkluderar access till rätt teknisk infrastruktur, lokaler och årlig övning av krisledningsgrupper.

Arbetet inom GSS är inte bara internationellt utan även lokalt. Vårt Security Operations Center tar bland annat hand om de personlarm du använder nationellt. Om du larmar får du kvalificerad hjälp direkt av våra operatörer som också samtidigt koordinerar en operativ respons till incidenten.

- Det stora intresset för Global Support Services bland existerande och potentiella kunder är mycket inspirerande, säger Andreas Ahnlund Operations Manager för Global Support Services. Många har ett tydligt behov av säkerhetslösningar som kan trygga deras vardag, var i världen de än verkar. Arbetsgivares Duty of Care sträcker sig bortom hemlandet, vilket organisationer i Sverige och Norden insett. Marknaden har enorm potential och fåtalet större aktörer har ännu inte utmanats tillräckligt. Vi kommer att vara den som gör det.

- Global Support Services är ett spännande affärsområde som kommer att attrahera både svenska och utländska företag och organisationer. Vi är övertygade att marknaden för dessas tjänster växer snabbare än säkerhetsbranschen i snitt framöver och vi kommer att bli en betydande aktör inom området, kommenterar Andrew Spry, VD Tempest Security AB.

GSS produkt och tjänsteutbud kommer inom kort att presenteras på hemsidan.

2018-10-09

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Ahnlund, Operations Manager
[email protected] 

Om Tempest Security AB (publ)

Tempest Security AB (publ) är ett av Sveriges snabbast växande säkerhetsbolag. Vi arbetar med långsiktiga relationer med både våra kunder samt medarbetare och ser oss som en partner till alla vi stödjer i säkerhetsfrågor. Våra lösningar anpassas efter kundens behov och vi står redo att hantera alla aspekter av våra kunders säkerhet, från bevakning med stationär personal eller rondbilar till personskydd, utredningar, bakgrundskontroller, säkerhetsinstallationer och service, larmcentraltjänster och mycket annat. Vi har vårt säte i Sverige och majoriteten av våra anställda finns här. Sedan 2017 är vi etablerade även i Storbritannien, Tyskland och Turkiet och sedan 2018 i Finland och Norge.

Tempest Security är noterat på Nasdaq First North sedan 6 december 2017. Arctic Securities är Tempest Securitys Certified Adviser.


Om Tempest Security

Webbplats
investor.tempest.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Tempest Security via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn TSEC ISIN-kod SE0010469221 Certified Adviser Eminova Fondkommission

IR-Kontakt

Henrik Vikland Chief Financial Officer [email protected] 010-457 77 60