REGMAR

Förhandlingar fortgår avseende försäljningen av tillgångarna i Lettland

Som kommunicerades den 23 april 2024 har Skogsfond Baltikum AB (publ) ("Bolaget") ingått en avsiktsförklaring med en större europeisk industriell aktör om försäljning av 8 080 hektar skog och mark i Lettland, vilket omfattar Bolagets samtliga skogstillgångar i Lettland. Avsiktsförklaringen går formellt ut idag, den 18 oktober 2024.

Inget bindande avtal har ingåtts ännu avseende försäljningen men förhandlingarna fortsätter mellan parterna och målet är att ingå ett bindande överlåtelseavtal inom kort. Värdet på tillgångarna, som köpeskillingen kommer att baseras på, är överenskommet till 38 350 000 EUR.

Som tidigare kommunicerats värderades portföljen i Lettland 2024-06-30 till 37,3 MEUR och överenskommet värde i förestående transaktion är således 1,05 MEUR högre. Det tidigare preliminära priset på den lettiska portföljen i april var cirka 39 MEUR och överenskommet värde i förestående transaktion är i den jämförelsen 0,65 MEUR lägre.

- Styrelsen har gjort en samlad bedömning av värdet på tillgångarna i Lettland, givet nuvarande marknadsläge. Styrelsen har beslutat att söka avslut i transaktionen eftersom styrelsen anser att det överenskomna värdet på tillgångarna ger en bra avkastning för aktieägarna, säger Sture Karlsson, styrelseordförande Skogsfond Baltikum.

Transaktionen förutsätter ingåendet av bindande avtal och kommer bland annat att vara föremål för godkännande av bolagsstämman i Bolaget. Förutsatt att bindande aktieöverlåtelseavtal ingås kommer kallelse till bolagsstämma med styrelsens beslutsförslag att offentliggöras genom ett separat pressmeddelande. Förutsatt att bolagsstämman godkänner transaktionen avses försäljningen slutföras inom kort efter bolagsstämman.

Rådgivare
Skogsfond Baltikum har anlitat Karl Danielsson Farm & Forest AB som transaktionsrådgivare och Advokatfirma DLA Piper Sweden KB som legal rådgivare såvitt avser svensk rätt i samband med transaktionen.

För ytterligare information, kontakta:
Carl Olén, vd, +46 70 3345 102                                                                                    
[email protected]
www.skogsfondbaltikum.se

Denna information är sådan information som Skogsfond Baltikum AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Denna information lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 oktober 2024 kl. 15:00 CEST.

Skogsfond Baltikum AB (publ) äger skogstillgångar i Baltikum där priset har varit väsentligt lägre än i Sverige. Målet är att leverera god riskjusterad avkastning till investerare genom att förvärva, utveckla och i slutändan avyttra en konsoliderad skogsportfölj senast 2026. Bolaget riktar sig till både professionella och icke-professionella investerare. Skogsfond Baltikums A-aktie är sedan juni 2019 upptagen för handel på reglerad marknad, NGM Nordic AIF Sweden.


Om Skogsfond Baltikum

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond med fokus på investeringar i skogstillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

Webbplats
www.skogsfondbaltikum.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Skogsfond Baltikum via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic AIF Kortnamn SKOG-A ISIN-kod SE0012453686

IR-Kontakt

Carl Olén Verkställande direktör [email protected] +46-(0)70-334 51 02