Seamless mottar stororder från mobiloperatör i Östafrika, värd 4,5 millioner kronor

Seamless Distribution Systems AB (First North Premier: SDS) har tagit emot en initial order från den största mobiloperatören i en marknad i Östafrika för leverans av sin produkt för digital distribution till ett värde av 4,5 miljoner kronor. 

Ordern omfattar installation av ett system för digital distribution och försäljning av elektroniska värdebevis. Den centrala delen av leveransen är Seamless egenutvecklade transaktionsväxel ERS 360, som bland annat innehåller digitala konton, transaktionshantering och stöd för ett flertal olika tekniker att kommunicera med säljagenter och återförsäljare.

Affären är ett resultat av ett långsiktigt arbete som Seamless under de senaste två åren har drivit med mobiloperatören. Mobiloperatörens mål med investeringen är att skapa marknadstillväxt och hög digital penetration av sin försäljning.

Leverans påbörjas omedelbart och Seamless planerar att fullborda projektet innan slutet av tredje kvartalet, för att möta mobiloperatörens mål att lansera tjänsten innan fjärde kvartalets början. Intäkterna förväntas komma under de kommande fyra månaderna.

"Vi är stolta och glada att kunna kommunicera att vårt hårda arbete under de senaste två åren till att börja med har resulterat i denna affär med en ny kund och ett strategiskt affärssamarbete i en ny marknad i Östafrika. Vi bevisar åter att vi har en stark position på marknaden och förmåga att fortsätta växa i Afrika", säger Tommy Eriksson, vd på Seamless.

Projektet är ett första steg och lägger grunden till ett samarbete där man kan förvänta sig att utöka systemet med fler funktioner samt ytterligare beställningar på tjänster, då främst tjänsten Managed operations där Seamless normalt levererar såväl teknisk som administrativ drift av systemet.

2018-05-28

För ytterligare information, kontakta:
Tommy Eriksson, VD
Telefon 070-5684 786

Denna information är sådan information som Seamless Distribution Systems AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande genom ovanstående kontaktpersons försorg den 28 maj 2018 kl. 08.00 CET.

Om Seamless Distribution Systems AB (SDS)
SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina kunder en helhetslösning för digitala transaktioner. Bolaget har kunder på 28 marknader som når över 200 miljoner mobilkonsumenter via fler än 700 000 återförsäljare. SDS har cirka 140 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, USA, Pakistan, Indien, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Med över 17 års erfarenhet fokuserar SDS på hög nivå av kundnöjdhet och effektiv utveckling. SDS hanterar årligen över 5,3 miljarder transaktioner och möjliggör för den växande befolkningen i tillväxtländer att bli en del av den mobila revolutionen.

SDS aktie är noterad på NASDAQ First North Premier.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, telefonnummer 08-5030 1550. 


Om Seamless Distribution Systems

SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konto och transaktioner. Bolaget har kunder i alla världsdelar som når över 300 miljoner mobilanvändare via fler än 700 000 aktiva återförsäljare. SDS har cirka 130 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Webbplats
www.seamless.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Seamless Distribution Systems via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn SDS ISIN-kod SE0009994445

IR-Kontakt

Martin Schedin Chief Financial Officer [email protected] 070 438 14 42