REGMAR

SDS når överenskommelse med större obligationsägare och aktieägare om en förlängning av obligationen

Seamless Distribution Systems AB (SDS) når överenskommelse med större obligationsägare och aktieägare om en förlängning av obligationen till sista december 2027 samt en nyemission om 25 miljoner kronor till kursen 7 kronor per aktie som säkerställer finansieringen för bolagets vidare transformation mot lönsam och kassagenererande tillväxt.

Hänvisning görs till Seamless Distribution AB:s (publ) ("SDS" och tillsammans med dess dotterbolag, "Koncernen") pressmeddelande den 24 juni 2024, med inledandet av förhandlingar med större obligationsägare.

SDS har slutit en överenskommelse med obligationsinnehavare som tillsammans innehar 69,4% av utestående nominellt belopp om 200 miljoner kronor om att inleda ett så kallat skriftligt röstningsförfarande (written procedure) där en kallelse kommer att skickas från Nordic Trustee and Agency AB (publ) ("Agenten") inom kort och har även åtagit sig att rösta för de föreslagna villkorsändringarna som följer:

  • Förlängning av obligationen med nytt förfallodatum satt till 31 december 2027
  • 9% årlig, kontantränta som betalas kvartalsvis.
  • Möjlighet för SDS att kapitalisera delar av fyra räntebetalningar. I sådana fall blir kontanträntan 5% och räntan höjs för den kapitaliserade delen till 6%
  • Amorteringsmöjlighet med minimum 10% av den totala skulden vid förlängningstillfället per amorteringstillfälle
  • Amorteringar och slutbetalning räknas upp enligt 102% innan 31 mars 2025, 104% innan 31 mars 2026 och 106% därefter.
  • Kapitalisering av förfallna räntebetalningar och en acceptansavgift på 1% med en estimerad totalskuld på 228 miljoner kronor på
  • Möjlighet för SDS att underteckna avtal för ytterligare 10 miljoner kronor i kreditlina, där Robus, NCI och Northpoint Capital har en pro-rata "Right of first refusal" att erbjuda enligt tillgängliga marknadsvillkor.
  • Ny covenant med ett månatligt likviditetstest på minimum 10 miljoner kronor.

Slutligen har bolaget även erhållit teckningsförbindelser för 25 miljoner kronor i en riktad nyemission till 7 kronor aktien och där var tionde tecknad aktie ger rätt till en vederlagsfri teckningsoption med lösenkurs 9 kronor vid årets slut 2025. Bolaget kommer kalla till extra bolagsstämma inom kort för att godkänna förslaget.

I samband med diskussioner med de största obligationsinnehavare gav SDS information avseende vissa prognoser för 2024. SDS har för innevarande år prognostiserat en nettoomsättning uppgående till 226 miljoner kronor samt en EBITDA uppgående till 73 miljoner kronor (48 miljoner kronor efter avdrag för balanserade utgifter för utveckling) för Koncernen, exklusive Seamless Digital Distribution AB. SDS nettoskuldsättning vid årsslut 2024 förväntas uppgå till 209 miljoner kronor. För 2025 ser bolaget en medelhög ensiffrig tillväxttakt för både omsättning och EBITDA samt en stabil nivå på balanserade utgifter för utveckling och att bolagets nettoskuldsättning bör minska ned till ca 190 miljoner kronor.

För mer information kontakta:

Martin Schedin

CFO

+46 70 438 14 42

[email protected]

Denna information är sådan information som Seamless Distribution Systems AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande genom ovanstående kontaktpersons försorg den 4 september 2024 kl. 08:00 CEST

Om SDS

SDS är ett svenskt internationellt mjukvaruföretag som är specialiserat på mobila betaltjänster för mobiloperatörer, distributörer, återförsäljare och konsumenter. SDS säkerställer att telekomoperatörer kan sälja samtalstid, data och tilläggstjänster där SDS produkter och tjänster hanterar upp till 90 % av Teleoperatörens försäljning. Idag har SDS implementerat lösningar inom fintech, avancerad analys och Retail Value Management och där dessa produkter har lyckats omvandlas de till så kallade SaaS-lösningar.

SDS har cirka 267 anställda i Sverige, Frankrike, Belgien, Rumänien, Sydafrika, Ghana, Nigeria, Förenade Arabemiraten, Pakistan och Indien. SDS hanterar årligen mer än 15 miljarder transaktioner värda över 14 miljarder USD. Via över 3 miljoner månatliga aktiva återförsäljare av digitala produkter betjänas, indirekt, mer än 1100 miljoner konsumenter globalt.

SDS aktie är noterad på Nordic SME på Nordic Growth Market.


Om Seamless Distribution Systems

SDS är ett svenskt mjukvarubolag med lösningar för elektronisk distribution av tjänster till privatkonsumenter via mobiloperatörer i tillväxtländer. Bolaget erbjuder sina företagskunder en helhetslösning för digitala konto och transaktioner. Bolaget har kunder i alla världsdelar som når över 300 miljoner mobilanvändare via fler än 700 000 aktiva återförsäljare. SDS har cirka 130 medarbetare i Sverige, Belgien, Ghana, Nigeria, USA, Pakistan, Indien, Ecuador och Förenade Arabemiraten.

Webbplats
www.seamless.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Seamless Distribution Systems via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn SDS ISIN-kod SE0009994445

IR-Kontakt

Martin Schedin Chief Financial Officer [email protected] 070 438 14 42