Resqunit AB tillkännager distributionsavtal med Ad Mare Solutions i Portugal

Sandnes/Norge januari 24th, 2023, 13:00 CET - Resqunit AB (Nasdaq First North GM: RESQ), ("Resqunit" eller "Bolaget"),  ett företag specialiserat på smart elektronik för användning offshore och inom fiskeindustrin för att minska förlust av fiskeredskap, meddelade idag att de har ingått ett distributionsavtal med Ad Mare Solutions Lda för att ta Resqunit Trap Recovery System till  Portugisiska marknaden.

"Ad Mare Solutions - For a Cleaner Ocean"

Ad Mare Solutions är specialiserat på att förse sjöfartsindustrin med tekniska lösningar, med tonvikt på saneringssystem, beredskap för oljeutsläpp och bevarande av haven. Företaget är för närvarande den officiella distributören i Portugal av utrustning för att bekämpa havsföroreningar under varumärket DESMI och Darçy-absorbenter och är representant för det franska varumärket Poralu Marine i Portugal, som säljer Bebot-strandrengöringsroboten.

"Detta är ännu en milstolpe i att bygga ett globalt distributionsnätverk för våra produkter. Portugal har en stor fiskeindustri, med den högsta konsumtionen av fisk och skaldjur per capita i Europa.Vi är glada över vårt avtal med Ad Mare Solutions och vi ser fram emot samarbetet om att förbättra tillgängligheten till Resqunits produkter i Portugal", säger Helge Trettø Olsen, VD för Resqunit AB.

António Neto, VD, och grundare på Ad Mare Solutions, Lda, kommenterar:

"Vi är stolta över att ha valts som distributör för Resqunit i Portugal. Ad Mare är övertygade om att detta avtal kommer att vara till nytta för båda våra företag - vi ser fram emot ett framgångsrikt partnerskap."

Distributionsavtalet ger Ad Mare Solutions ensamrätt att sälja Resqunit-produkter i Portugal under ett år. Förlängning av exklusivitet förutsätter ett årligt uttag om minst 1 200 000 SEK. Avtalet träderi kraft omedelbart. 

Certified Advisor

Mangold Fondkommission AB

For more information, please contact:

Helge Trettø Olsen, CEO, Resqunit AB
Email: [email protected]
Telefon: +47 901 68 908

Om Resqunit AB

Resqunit är ett havsteknikföretag som utvecklar innovativ utrustning för att avväpna och hämta förlorade fiskeredskap. Genom sensordatainsamling och mjukvara siktar företaget på att öka kunskapen om haven och öka fångstförutsägbarheten. Varje år försvinner mellan 500 000 och 1 000 000 ton fiskeredskap till havs, inklusive 25 miljoner fiskefällor. En betydande del av detta består av plast, som med tiden löses upp i mikroplastpartiklar och kommer in i näringskedjan. Förlorade redskap skadar både fisket, djurbestånden och miljön. Resqunit AB (publ) grundades 2021 som ett moderholdingbolag (listco) som innehar 100 % av aktierna i det norska dotterbolaget Resqunit AS, grundat 2017.

Om RESQUNIT

Resqunit är ett företag som jobbar för att minska den globala påverkan av förlorad fiskeutrustning.

Exempelvis lösningar som deras reservboj som är monterad på hummerfällor. Om en fälla är i vattnet under en längre tid släpper enheten reservbojen. Bojen flyter upp till ytan och fällan kan plockas upp. Fiskarna sparar pengar och en miljöfara tas bort från havet.

Webbplats
www.resqunit.com

Prenumerera

Få löpande information från RESQUNIT via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn RESQ ISIN-kod SE0017131220 Certified Adviser Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB