Resqunit Ab och Sig Hansen med produktdemo i Norge - lanserar produkten globalt

Torsdagen den 20 april genomförde Resqunit en framgångsrik produktdemo under "One Ocean Week" i Bergen, Norge. Demon gjordes av storägaren och världens mest kända fiskare och kapten, Sig Hansen.

Vi är mycket stolta och nöjda över att ha genomfört denna exklusiva produktdemo av vår nya produkt som nu lanseras i flera länder. Kampen mot spökfisket har pågått länge, men med denna produkt kan vi nu börja se slutet. Vår lösning hjälper till att minska ett enormt globalt miljöproblem som kostar samhället och fiskeindustrin miljarder varje år. Nu ska vi gå för fullt globalt, säger VD för Resqunit, Helge Trettø Olsen.

Resqunit är ett Sandnes/Stockholm-baserat företag dedikerat till ett renare hav och att bekämpa ett av de största problemen till sjöss; spökfiske. Genom att utveckla världens första förebyggande lösning för att undvika förlust av fiskeutrustning i havet, leder Resqunit vägen för att bekämpa spökfiske och för att lyfta fram vikten av hållbara fiskemetoder. Detta görs genom en boj kopplad till fällan. Bojen flyter upp till ytan efter en viss tid i vattnet, med hjälp av en automatisk frigöringsmekanism.

Storägaren och tv-stjärnan Sig Hansen, känd från "Deadliest Catch", genomförde själva demon.

- Jag har inga siffror på hur många fällor jag har tappat till sjöss. Resqunits lösning är något som fiskeindustrin efterlyser och är ett stort steg i rätt riktning. Vi måste minska antalet förlorade fiskeutrustningar och arbeta för mer hållbara lösningar.

Chefen för Norges Miljöskyddsförening, Ruben Oddekalv, uttrycker stor entusiasm och säger följande om Resqunit och deras produkt:

- Det här är på många sätt det bästa jag har upplevt under One Ocean Week i Bergen. Detta var höjdpunkten, och något jag kan stå bakom.

Efter den framgångsrika produktdemon är Resqunit redo att lansera sin produkt på olika marknader, inklusive Norden, Kanada, USA, Portugal och Spanien, och är angelägna om att samarbeta med fiskare, myndigheter och andra intressenter.

Certifierad rådgivare

Certifierad rådgivare till Resqunit AB är Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB (SKMG).

För mer information vänligen kontakta

Helge Trettø Olsen, VD, Resqunit AB

E-post: [email protected]

Telefon: +47 901 68 908

Om Resqunit Ab

Resqunit är ett havsteknikföretag som utvecklar innovativ utrustning för att avväpna och hämta förlorade fiskeredskap. Genom sensordatainsamling och mjukvara siktar företaget på att öka kunskapen om haven och öka fångstförutsägbarheten. Varje år försvinner mellan 500 000 och 1 000 000 ton fiskeredskap till havs, inklusive 25 miljoner fiskefällor. En betydande del av detta består av plast, som med tiden löses upp i mikroplastpartiklar och kommer in i näringskedjan. Förlorade redskap skadar både fisket, djurbestånden och miljön. Resqunit AB (publ) grundades 2021 som ett moderholdingbolag (listco) som innehar 100 % av aktierna i det norska dotterbolaget Resqunit AS, grundat 2017.


Om RESQUNIT

Resqunit är ett företag som jobbar för att minska den globala påverkan av förlorad fiskeutrustning.

Exempelvis lösningar som deras reservboj som är monterad på hummerfällor. Om en fälla är i vattnet under en längre tid släpper enheten reservbojen. Bojen flyter upp till ytan och fällan kan plockas upp. Fiskarna sparar pengar och en miljöfara tas bort från havet.

Webbplats
www.resqunit.com

Prenumerera

Få löpande information från RESQUNIT via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn RESQ ISIN-kod SE0017131220 Certified Adviser Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB