REGMAR

PowerCell tecknar order för bränslecellssystem värd 165 MSEK till ledande italiensk marin OEM-tillverkare

PowerCell Group har tecknat en av världens hittills största ordrar av marina bränslecellssystem med en ledande italiensk marin OEM-tillverkare. Ordervärdet är cirka 165 MSEK och leveranserna kommer att påbörjas i mitten av 2025 och vara klara i slutet av samma år.

Ordern är i tre delar och omfattar totalt 56 Marine System 225 där majoriteten ska installeras i kommersiella kryssningsfartyg. Bränslecellssystemen kommer att användas till ett fartygs interna elförsörjning på mer än 6,3 MW. Dessutom byggs en 3,2 MW marin kraftlösning till en intern testbädd och en 3,2 MW kraftlösning för ytterligare en fartygsinstallation.

Den här ordern representerar en betydande milstolpe i att minska koldioxidutsläppen från den marina industrin och installationen på fartyget är ett av världens hittills största marina vätgasbränslecellssystem.

Richard Berkling, VD för PowerCell Group: "Vi är mycket stolta över det förtroende vi fått från denna viktiga italienska kund, som är ett företag med stor erfarenhet inom containeriserade marina kraftlösningar. Vi levererar en bränslecellslösning som inte bara är klimatvänlig, utan också ger fördelen av minskat buller från fartyget. Denna order bekräftar vikten av vätgaselektriska lösningar för den marina industrin."

Richard Berkling fortsätter: "Det markerar också en övergång mot en mer kommersiell och OEM-driven marknad, en riktning som vi har strävat efter. Med betydande leveranser till flera marina projekt i år, bekräftar denna nya order vår position som en ledande leverantör av vätgaselektriska lösningar till detta segment."

För mer information, vänligen kontakta:
Richard Berkling
VD
Telefon: +46 31 720 36 20
E-post: [email protected]

Torbjörn Gustafsson
CFO
Telefon: +46 701 86 69 86
E-post: [email protected]

Om PowerCell
PowerCell är en världsledare inom vätgaselektriska lösningar med unika bränslecellsstackar och system. Med årtionden av erfarenhet använder vi vårt kunnande för att accelerera övergången till en utsläppsfri, mer hållbar värld. Vi riktar oss till branscher som flyg, marin, off-road, on-road och stationär kraftproduktion. Med våra banbrytande produkter hjälper vi våra kunder att nå netto noll utsläpp redan idag.

Vi har huvudkontor i Göteborg och försäljning globalt. PowerCell är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs mer om våra produkter och tjänster på powercellgroup.com.

Denna information är sådan information som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-09-24 13:10 CEST.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission