PowerCell övergår till bränslecellsdrift för sina egna tjänstebilar

Nordens ledande bränslecellsbolag PowerCell Sweden AB (publ) har beslutat sig för att successivt byta ut de nuvarande tjänstebilarna och ersätta dem med bilar som drivs av bränsleceller och vätgas. Först ut är marknads- och kommunikationsdirektör Charlotta Sahlin som i fredags fick nycklarna till sin nya Toyota Mirai.

Det blir allt mer uppenbart att världen behöver välja bort fossila bränslen. Ska världssamfundet lyckas leva upp till FN:s klimatöverenskommelse från Paris om att begränsa temperaturökningen till 1,5 grad, krävs nya lösningar. En av dessa lösningar är bränslecellssystem som drivs på vätgas.

PowerCell Sverige AB, som är Nordens ledande leverantör av bränsleceller, har beslutat sig för att successivt byta ut sina nuvarande tjänstebilar och ersätta dem med bilar som drivs av vätgas. Först ut är Charlotta Sahlin.
- Det känns ärligt talat riktigt bra att när möjligheten finns välja en bil som bidrar till en utveckling mot ett hållbart samhälle. En bil som inte bidrar till global uppvärmning. De enda utsläppen från min Toyota Mirai är vatten! säger Charlotta Sahlin som är marknads- och kommunikationsdirektör på PowerCell Sweden AB.

Vätgasbilen Mirai är utrustad med bränsleceller och tillverkas av Toyota. Mikael Brunnhagen är vd för Toyota Motor Trend AB och lämnade i fredags över bilnycklarna till Charlotta Sahlin.
- Hållbarhet har vi jobbat med länge, inte bara vad gäller bilar. Vi har ett genuint intresse av att våra anläggningar ska vara hållbara och vi har också varit engagerade i att etablera den vätgasstation som nyligen invigdes i Mariestad, säger Mikael Brunnhagen.

Den första tankstationen för vätgas i Göteborg invigdes under 2015 i anslutning till PowerCells huvudkontor på Hisingen.

Satsningen på att köpa in vätgasdrivna bilar är strategiskt viktig, men har en begränsad påverkan på bolagets resultat.

Göteborg, 2017-03-07

För mer information, vänligen kontakta:
Per Wassén
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)31-720 36 20
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer.

PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen. Bränslecellerna är också designade för att klara reformerad vätgas från exempelvis biogas, naturgas, biodiesel eller standard diesel.

I det fall vätgasinfrastruktur saknas, så har PowerCell kombinerat sin ledande bränslecells- och reformerteknologi och utvecklat ett bränslecellssystem, PowerPac, som omvandlar standarddiesel, via vätgas, till el. Detta sker på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där utsläppen av kolmonoxid, kväveoxider och partiklar elimineras helt och koldioxiden kraftigt reduceras jämfört med en traditionell dieselmotor.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser för listningen vid Nasdaq First North Stockholm. Bland de största ägarna finns Midroc New Technology, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission